DIY daybed
DIY daybed2

Billig, DIY daybed

Jeg sad en søndag og kiggede rundt i min stue. Der manglede ligesom noget nyt – noget nyt og moderne. En daybed. Det var, hvad der manglede. Jeg søgte lidt på nettet efter priser på daybeds, som man kunne købe, men jeg de var alle ret dyre. Og det var sidst på måneden (og I ved hvad det betyder), så pungen var ved at være tom.

Den skulle være billig! Og flot! Og hurtig at lave, da jeg gerne ville have den fixet hurtigt.

En nem DIY madras til daybed’en

Du spotter sikkert hurtigt den hjemmesyede madras til dayben’en. Og måske du sukker – åhh skal jeg nu til at sy min egen madrasbetræk!! Men bare rolig, jeg viser dig den absolut nemmeste måde og lave et skræddersyet betræk. Du falder ned af stolen over, hvor nemt det er at lave betrækket.

Benene til daybed’en

I forhold til benene så valgte jeg nogle hvide ben fra Silvan – men her er det jo kun fantasien der sætter grænser. Det kunne også være nogle i træ eller en farve eller nogle bredere ben.

MATERIALER:
☆ Denne bordplade fra Silvan (63*1600 cm)
☆ 6 ben fra Silvan (der skal være støtte ca. hver 60 cm, derfor er det nødvendigt med 6 ben i alt)
☆ 24 skruer
☆ Denne madras fra Selfmade (Er det en baby madras? Ja det tror jeg nok, det er 😉 )
☆ 2,25 meter stof af denne type fra Selfmade (tidligere Stof og Stil)

Sådan laver du min daybed – DIY style

Hvis du synes, at det er for svært at finde ud af. Så frygt ej – jeg har også lavet en vejledningsvideo. Den er i slutningen af blogindlægget.

Start med at skrue benene fast på bordpladen. Jeg placerede benene 10 cm fra kanten. De to ben i midten sad præcis midt i mellem de yderste ben.

Fold dit stof ud på gulvet. Klip 25 cm af, således af det nu måler 1,4*2 meter. De 0,25 meter skal du bruge til at lave bindebånd, som skal samle madrassen bagpå.

Placer din madras midt på stoffet, så der er lige langt ud til alle sider. Nu skal du klippe 4 hjørner af. Størrelsen på hjørnerne måles ud fra, at det hjørne, som er tættest på madrassen skal måle 2 cm fra madrassen. Se her:

DIY daybed

Nu skal du sy alle kanterne til. Fold alle kanter 1 cm ind, sæt nåle i, og sy hele vejen rundt. Det er for at stoffet ikke travler.

Dine fire hjørner skal nu syes sammen. Fold de to korte sider sammen og sy dem 1 cm fra kanten.

Så skal du igang med bindebåndene. Du skal bruge de 0,25 meter til at lave 24 bindebånd. Klip 14 stykker stof af 25 cm*3 cm. Og her er det vigtigt at pointere, at de skal ikke være smukke – de skal bare virke ;). Tag dit udklippede stykke stof a 25*3 cm, fold det på langt og sy det på langt. Afslut med at fonde den ene kant – og sy den.

Sy bindebåndene fast på betrækket. Der skal sidde 5 stk på de to lange sider og 2 stk på de korte sider.

Video: Sådan laver du DIY daybed’en

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter