Lav din egen teddy lænestol
Teddy lænestol

Du utrolig smukke teddy lænestole findes i mange former og størrelser. Fælles for de fleste er, at de er utrolig dyre. Heldigvis kan du få fingrene i en meget billigere teddy lænestol – hvis du bare laver den selv. Det er slet ikke så svært, som du måske tror.

Teddy lænestol: Her er hvad du skal bruge

MATERIALER
☆ En brugt lænestol
☆ Hvidt fluffy stof (jeg købte mit hos Selfmade. Her det møbelstof jeg brugte)
☆En hæftepistol (som f.eks. denne hæftepistol fra Selfmade. Gør dig selv en tjeneste og køb en ordentligt hæftepistol som den jeg linker til. De billigere hæftepistoler går enten i stykker eller kan ikke klare opgaven)
☆Sytråd (til at sy knapperne på ryglænet igen)
Evt. tekstillim (jeg kan anbefale denne tekstillim)

Sådan så lænestolen ud inden…

Step-by-step: Sådan laver du en teddystol

Start med at klargøre din brugte lænestol. Klip evt. kantbånd eller andet som ikke skal med på den endelige stol.

Klargør stoffet. Mål op og klip de stykker der skal bruges og påsættes forskellige steder på stolen.

Bagpå klipsede jeg stoffet fast hele vejen rundt. Når jeg så skal påsætte stof fra den anden side, så laver jeg en bukning af stoffet, så det ser pænt ud. Når du skal betrække ryglænet, så starter du med at klipse med fold. Den del der rammer sædet bliver bare skubbet godt ned (se detaljeret forklaring nedenfor).

Sædet er den sidste del, der skal betrækkes. Jeg starter igen med den del der skal klipses. Stoffet klipses med fold i siderne og så klipses det under stolen. Slutteligt skubbes stoffet ned mellem der hvor sædet og ryglænet mødes.

Vigtigt, når du påsætter stoffet på din teddystol

Når du skal betrække en stol eller et sæde for den sags skyld, så er det vigtigt, at stoffet strækkes på den rigtige måde, som det klipses på. Her er det vigtigt, at man klipser stoffet på på de modsatte sider samtidig.

Hvordan påsættes stoffet mellem ryglæn og sæde?

Jeg valgte egentlig bare at skubbe stoffet godt ned mellem ryglæn og sæde. Jeg har ikke limet eller klipset det fast, det var slet ikke nødvendigt. Hvis du vil være sikker på, at det sidder godt fast, så vil jeg anbefale at bruge noget tekstillim.

Videoguide: Sådan laver du din teddystol

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter