IKEA hack indbygget skab: En udførlig gør-det-selv guide
Ikea hack indbygget skab 3

Jeg har scrollet Instagram tynd for smukke indbyggede IKEA skabs hacks. Der er så mange forskellige måder at skabe smukke indbyggede skabe med billige IKEA skabe. Læs med og få alle de tips og informationer du behøver for at bygge dit eget indbyggede skab.

Jeg lavede selv et indbygget skab til vores soveværelse for at optimere pladsen. Det er nemlig en af de mange fordele, der er ved at bygge sit eget indbygget skab.

Få også fingrene i en samlet materialeliste til et IKEA indbygget skabs hack.

Billedet er lånt fra Pinterest.

IKEA indbygget skab step 1: Hvilke IKEA skab(e) skal du vælge?

IKEA pax skabe

Skal du bruge et klassisk garderobe skab, så falder valget naturligt på PAX serien fra IKEA. Med PAX skabene kan du skræddersy et garderobe skab, der passer til jeres behov.

IKEA køkken skabe

Hvis du, ligesom jeg, søgte et lavt garderobeskab, så kan du med fordel vælge et IKEA køkkenskab. Jeg gik med METOD serien. Ved at vælge et køkkenskab er der stor mulighed for variationer i forhold til højde og dybde. Husk at vælge vægskabe, når du kigger på køkkenskabe, bundskabe har typisk hul i toppen, da de jo er beregnet til at få en bordplade ovenpå.

Se også: Indbygget IKEA reol – en guide til en nem indbygget reol

IKEA hack indbygget skab 2

IKEA indbygget skab step 2: Hvilke låger skal du vælge?

Der findes mange forskellige flotte låger fra IKEA, som du kan gå med – de bliver særligt flotte efter et lag maling af din foretrukne farve. Vejledning til maling af skabene finder du længere nede i blogindlægget.

Her er nogle af de skabslåger, som jeg synes godt om (husk de bliver noget pænere med et lag maling af din foretrukne farve):

IKEA indbygget skab step 3: Sådan bygger du sokkel og ramme

Når du skal lave rammen og soklen til dit indbyggede skab, så er det vigtigt, at du har det rette værktøj. Eksempelvis bliver en geringssav din bedste ven og en stor hjælp i modsætningen til, hvis du udelukkende kører med en almindelig sav.

Soklen til dit IKEA skabs hack

Jeg byggede min sokkel med træ og vinkelbeslag. Jeg brugte desuden nogle lange skruer til træstykkerne i midten af den lange sokkel. Soklen bliver mest stabil, hvis du udover rammen også sætter et par stykker træ i midten af soklen.

Jeg valgte desuden at skrue soklen fast til væggen med vinkelbeslag. Du skal enten skrue sokkel og/eller skab fast til væggen.

Se hvordan jeg byggede min sokkel:

Rammen omkring dit indbyggede IKEA skab

Indbyg skabet ved at lave en ramme rundt om det ved hjælp af træklodser og mdf-plader eller gipsplader, der skæres til. Træklodserne skrues fast på siden og/eller toppen af skabet og de tilskårede plader skrues så fast på klodserne

Du kan med fordel få skåret pladerne til i Silvan eller Bauhaus, det koster omkring 30-40 kr. per snit, og det er virkelig pengene værd efter min mening.

Et alternativ til toppen af dit indbyggede IKEA skab

Du kan også vælge at dekorere toppen af dit indbyggede skab ved brug af lister. Det kan eksempelvis kan en ide, hvis der er et langt stykke fra toppen af IKEA skabet til loftet. Det gjorde jeg ved nedenstående skab. Listerne købte jeg i Jem & Fix. De påsættes også ved brug af træklodser.

IKEA hack indbygget skab 1

IKEA indbygget skab step 4: Sådan maler du dit IKEA skab

Det vigtigste, og det er virkelig vigtigt, at du grunder dit skab, inden du maler. Ydermere er det vigtigt, at du vælger en kvalitetsgrunder. Det gør hele forskellen for det endelige resultat. Jeg kan anbefale denne grunder fra Malgodt.dk.

Desuden er det vigtigt, at du topper med en kvalitets træmaling. Jeg kan anbefale denne træmaling, som kan fås med flere forskellige glans varianter:

Hvorfor skal du vælge en træmaling til dit indbyggede IKEA skabs hack?

Måske du tænker, jamen kan jeg ikke bare gå med en vægmaling? Måske du endda har en rest stående i skuret. Du skal vælge en træmaling eller træ- og metalmaling, fordi den er langt mere slidstærk end en vægmaling. Den er lavet til ting og her møbler, som bliver brugt – i modsætningen til vægge.

Samlet materialeliste til et indbygget IKEA skabs hack

☆ IKEA skabe f.eks. PAX serien
☆ IKEA låger til PAX skabet (se mine favorit låger øverst i blogindlægget)
☆Vinkel beslag og skruer til at bygge soklen og rammen
☆Træ til at lave soklen og træklodserne til rammen omkring skabet (læs min vejledning ovenfor)
☆Træpladser f.eks. MDF-plader (disse skal skæres til, hvilket du nemt og billigt kan få gjort i Silvan eller Bauhaus)
☆En kvalitets grunder (valget af grunder er VIGTIGT, når det kommer til maling af IKEA skabe. Jeg brugte en kvalitetsgrunder fra Malgodt, som både har webbutik og fysisk butik)
☆Maling (jeg brugte en god træmaling fra Malgodt – jeg har valgt en halvmat maling)Vil du sætte væglister på dine IKEA låger, ligesom jeg har gjort med mit skab, så skal du også bruge:

☆En listeklipper (jeg brugte denne som virkelig er et MUST)
☆Væglister (jeg køber typisk mine hos Aarhus Lister, men du kan købe væglister mange steder)
☆Stærk lim (jeg brugte denne lim)

IKEA hack skab 4

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter