IKEA reolvæg – en nem gør-det-selv guide
IKEA reolvæg

Har du også kigget på de mange flotte IKEA hacks, hvor du selv kan skabe smukke reolvægge ved brug af klassiske, kedelige IKEA skabe?
Læs med i dette blogindlæg og få en nem guide til at lave din egen IKEA reolvæg. Jeg viser dig også, hvilke alternative IKEA skabe, du kan bruge til at skabe din helt egen IKEA reolvæg.

Se også: IKEA skabs hack – forvandel dit IKEA skab

Her er, hvad du skal bruge til din IKEA reolvæg

☆ IKEA BILLY skabe (jeg brugte både det brede BILLY IKEA og det smalle BILLY IKEA skab)
☆ IKEA BILLY overskabe (både til det brede og det smalle skab)
Disse IKEA låger
☆Væglister til skabslågerne (læs nedenfor hvor jeg køber mine væglister)
☆Væglister til toppen af skabet (læs nedenfor hvor jeg køber mine væglister)
☆En listeklipper (jeg brugte denne som virkelig er et MUST)
☆Stærk lim (jeg brugte denne lim)
☆En kvalitets grunder (valget af grunder er VIGTIGT, når det kommer til maling af IKEA skabe. Jeg brugte en kvalitetsgrunder fra Malgodt, som både har webbutik og fysisk butik)
☆Maling (jeg brugte en god træmaling fra Malgodt – jeg har valgt en halvmat maling)
☆Spartelmasse (jeg bruger altid den her, fordi den tørrer lyn-hurtigt)

IKEA reolvæg

IKEA reolvæg: Hvilke IKEA skabe skal du vælge?

Der er mange forskellige IKEA skabe, som du kan vælge imellem, når du skal i gang med din reolvæg.

Traditionelt set ville du måske kigge efter de klassiske reoler og skaber hos IKEA, men du skal faktisk forbi køkkenafdelingen i IKEA. IKEAs køkkenskabe er nemlig ideelle til at lave en reolvæg. Når det så er sagt, så er der også en række af de klassiske reoler og skabe, som jeg selv har anvendt.

IKEA BILLY skabene

IKEA BILLY skabene er en klassisk IKEA reol, som findes i mange danske hjem. Her har jeg udelukkende anvendt BILLY reoler til en indbygget reol til vores kontor. Jeg købte faktisk alle skabene brugt og sparede derved en del penge oveni den ellers billige løsning.

IKEA KNOXHULT skabene

KNOXHULT er et køkkenskab fra IKEA. KNOXHULT er et ret billigt køkkenskab, og derfor endte det med at blive en ret billig løsning. Jeg anvendt KNOXHULT sammen med BILLY og nogle simple vægpaneler til det indbyggede skab, du kan se nedenfor.

IKEA METOD skabene

IKEA METOD er også et køkkenskab. Ligesom med de andre køkkenskabe fra IKEA er fordelen ved disse, at de findes i mange forskellige størrelser, så du kan skræddersy reolvæggen til dit hjem.

Inden du maler: Skjul hullerne i reolvæggens top

De klassiske BILLY reoler, samt mange andre IKEA reoler eller køkkenskabe, har huller langs siden til at kunne justere hyldehøjden. Disse huller skal dækkes. Det gør du ved at fylde dem med spartelmasse. Gør dig selv en tjeneste og vælg en der tørrer hurtigt. Jeg bruger altid den her fra Polyfilla. Når massen er tør sliber du over for en glat overflade. Nedenfor ses hullerne dækket inden slibning.

IKEA reolvaeg

Sådan maler du din IKEA reolvæg – denne er vigtig

Rigtig mange går galt i byen, når det kommer til at male IKEA skabe. De fleste tror, at de skal bruge lang tid på at slibe reolerne, men grundet materialet, som ovenstående skabe er lavet af, er dette unødvendigt, fordi det i sidste ende ikke rigtig gør en forskel.

Derimod er det vigtigt, at du vælger den rette grunder. Her skal du have fat i en kvalitetsgrunde, det er ikke her du skal spare, og du skal vælge en hæftegrunder. En hæftegrunder hjælper til at få malingen til at hæfte bedre. Jeg bruger altid denne kvalitetsgrunder fra Malgodt.

Nedenfor ses reolvæggen efter første omgang grunder:

IKEA reolvaeg

Hvilke væglister skal du vælge til skabene i din IKEA reolvæg?

De fleste reolvægge har skabe som en del af bunden af reolvæggen – oftest dekoreret med smukke væglister.

Når det kommer til valg af væglister, så er det kun fantasien, der sætter grænsen. Der findes så mange smukke væglister derude, så det er bare at gå med din mavefornemmelse. Men en god tommelfingerregel i forbindelse med valg af væglister er, at du ikke vælger for brede lister til for smalle skabe. De fleste af mine IKEA skabe er ret smalle, og derfor er jeg også gået med væglister der er max 2,5 cm brede.

Hvilke væglister anvendte jeg til min reolvæg?

Jeg gik med denne almue vægliste til lågerne på den nederste del af reolen. Til at pynte på toppen, brugte jeg denne liste fra Bauhaus. Du kan også købe en der minder meget om den i Jem & Fix.

IKEA reolvæg

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter