Hvordan laver man en pompon?
hvordan laver man en pompon 1
hvordan laver man en pompon 1

Hvordan laver man en virkelig flot pompon?

Det får du svaret på i dette blogindlæg. Så du slipper for de slatne, tynde pomponer. Måske du allerede har givet det et forsøg, men uden at være tilfreds? Læs med her og få alle de gode fif til at lave den virkelig flot pompon!

Pomponer. De søde, fluffy, strittende garnkugler. Pomponer er så søde, og det bedste er, at de kan bruges til mange ting. Her er et par fif:

Hvordan laver man en flot pompon: Tip 1 – brug akrylgarn

Den flotteste pompon får du, når du bruger akrylgarn. Og det bedste er, at akrylgarn også er ret billigt. What’s not to like?
Du får en meget fluffy pompon, når du bruger akrylgarn i modsætningen til bomuldsgarn.

Hvordan laver man en flot pompon: Tip 2 – børst den færdige pompon

Når du sidder med den færdige pompon, så kan du med fordel børste den. Og hvad mener jeg så med den? Jo, du skal børste overfladen, så overfladen ser mere jævn ud. Jeg brugte en hundebørste ala denne. Det er en god ide at holde godt fast i din pompon, når du skal børste den – således at garnet ikke “falder ud” af din pompon.

Hvordan laver man en flot pompon: Tip 3 – brug nok garn

Om du bruger en pompon-maker, som jeg gør, eller om du bruger et stykke pap, så er det vigtigt, at du bruger rigeligt med garn. Jeg kan tydeligt se forskellen på dem, hvor jeg har fyldt godt op med garn og dem hvor jeg har brugt for lidt garn. Bruger du en pompon-maker, så vil du måske tænke, det er da alt for meget garn, men det er det der skal til, hvis du vil have en ekstra fluffy pompon.

Hvordan laver man en flot pompon: Tip 4 – brug tid på at klippe dem til

Jeg blev selv lidt skuffet, da jeg lavede min første pompon. Jeg tænkte: “Hey, den er da ikke særlig flot. Den ligner slet ikke dem, som jeg har set online”. Så researchede jeg lidt og fandt ud af, at man skal bruge tid på at klippe sin pompon til. Jo mere klipning, jo pænere og mere tæt vil den se ud.

Lav en pompon krans

MATERIALER
☆En halmkrans
☆En limpistol
☆En pompon-maker
☆Panduro Hobbys eget akrylgarn. Jeg brugte denne i beige og denne i hvid
Denne akrylgarn i brunmeleret

Gå i gang med at lave dine pomponer. Du skal bruge flere end du måske lige går og tror 😉 Sørg for at lave pomponer i to forskellige størrelse.

Når du er færdige med dine pomponer, så skal de limes på din halmkrans. Sørg for at de sidder så tæt, at de dækker halmkransen, så der ikke er huller, hvor man kan se halmkransen.

hvordan laver man en pompon 1

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter