DIY snoede lys: 3 forskellige typer af snoede lys
DIY snoede lys

Snoede lys – den perfekte værtindegave

Snoede lys er at finde over det hele. Det er utrolig populære. Men de kan faktisk også være ret dyre, så hvorfor ikke lave dem selv? Alt du skal bruge er lys, som koster omkring 4-5 kr. per stk. Det er da billigt!

DIY snoede lys

Hvilke lys skal du bruge til snoede lys?

Først og fremmest er det vigtigt, at du får fat i de rigtige lys, eller kan du ikke sno dem. De klassiske stearinlys af 100% stearin – de kan ikke snoes. Jeg har prøvet at så med en bunke stearinlys i lunt vand, hvor intet skete 😀

Du skal have fat i 100% gennemfarvede paraffinlys. Du kan købe 100% parafin lys i Søstrene Grene blandt andet. De har et stort udvalg af forskellige farver, så der er lidt til enhver smag.

Det bedste tip til snoede lys: Varm dem op i en kande

Uanset hvilken type af snoede lys, som du vil i gang med, så skal lysene først varmes op, så du kan forme med dem. Jeg bruger normalt et ovnfast fad, men ulempen ved dette er, at lysene flyder på toppen. Derfor skal du bruge noget til at holde lysene nede.

Derfor er det en meget bedre ide at bruge en kande. Det kunne være en vandkande, en kakaokande eller lignende. Så får du ikke problemet med at lysene flyder.

DIY snoede lys: Sådan laver du de klassiske snoede lys

MATERIALER
☆En kande (til at varme lysene op i)
☆100% gennemfarvede paraffinlys (du kan blandt andet købe sådanne lys i Søstrene Grene)
☆En kagerulle eller en vinflaske

Når du skal i gang med lysene, så skal du starte med at varme dem op. Det gør du ved at putte lysene i en kande med lunkent/varmt vand. Jeg bruger så varmt vand, som min vandhane kan producere. Lad lysene ligge i 10-15 min.

Lav et lys af gangen, lysene bliver nemlig hurtigt kolde, og så er de sværere at arbejde med. Tag et lys op og rul det fladere med en kagerulle. Hvorfor fladt skal du rulle dit lys? Det er der egentlig ikke et korrekt svar, fordi man kan lave flere tykkelser – det giver blot forskellige look. Jeg har både prøvet et meget fladt og et lys, som kun har rullet en smule.

Tag fat i hver ende af lyset og begynd af sno lige så stille. Jo mere du snor, jo tættere bliver dit sno mønster.

DIY snoede lys
DIY snoede lys

DIY snoede lys: Sådan laver du et snoet lysestage

MATERIALER
☆En kande (til at varme lysene op i)
☆100% paraffinlys (du kan blandt andet købe sådanne lys i Søstrene Grene)

Start med at varm dine lys op. Her skal du dække 2/3 dele af lyset med vandet. Det er nemlig kun de 2/3 nederste dele af lyset, som skal bukkes/snoes. Lad lysene ligge i 10-15 min.

Fold lyset lyse så stille til at det har den ønskede form. Her er det vigtigt, at lyset når det står, står lige – ellers vil det dryppe meget. Når lyset har den ønskede form, så hold lyset i formen og hold det under den iskolde hane.

TIP: Når du arbejder med snoede lys, så er der altid risiko for, at lyset bliver koldt og derfor svært at arbejde med. Sker det skal du blot lægge lyset i det lune vand igen – og du kan fortsætte. Så det er aldrig for sent at rette lidt på dit lys 😉

Video guide: Sådan laver du et snoet lysestage

DIY snoede lys
DIY snoede lys

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter