IKEA skabs hack – eksklusiv make-over af et IKEA skab
ikea hack skab

Forvandel dit IKEA skab med dette IKEA hack. Ved brug af væglister får du hurtigt skabt et eksklusivt skab, som ikke ligner et skab fra IKEA.

Materialelisten til dit IKEA skab hack

☆ IKEA METOD vægskabe
☆ IKEA VEDDINGE låger
☆Væglister (læs nedenfor hvor jeg køber mine væglister)
☆En listeklipper (jeg brugte denne som virkelig er et MUST)
☆Stærk lim (jeg brugte denne lim)
☆En kvalitets grunder (valget af grunder er VIGTIGT, når det kommer til maling af IKEA skabe. Jeg brugte en kvalitetsgrunder fra Malgodt, som både har webbutik og fysisk butik)
☆Maling (jeg brugte en god træmaling fra Malgodt – jeg har valgt en halvmat maling)
☆Træ til at lave soklen – ignorer denne hvis du ikke skal lave en sokkel


IKEA skabslåger med væglister: Sådan gør du

Først skal du finde ud af, hvor dine væglister skal sidde på lågerne. Jeg arbejder typisk med, at de skal sidde 2-3 cm fra kanten. Herefter skal du så måle, hvor lange listerne så skal klippes. For at give et eksempel, til en 30x80cm VEDDINGE låge med 3cm afstand til kanten skal du klippe 2 lister á 74 cm og 2 lister á 24cm.

Når du har styr på bredden, marker så med en blyant hvor væglisterne skal sidde. Herefter er det bare at putte lim på den afklippede vægliste og sæt på lågen.

IKEA-hack-skab

Det vildeste hack til dine IKEA skabe: Køb en listeklipper

Har du hørt om en listeklipper før? Jeg havde ikke. Jeg lignede et stort spørgsmåltegn, da min far foreslog dette til mit IKEA skabs hack. En listeklipper er som navnet indikerer en “saks” til at klippe dine lister, og som kommer til at spare dig for helt vildt meget tid sammlignet med at anvende sav og skærekasse.

Hvor skal du købe dine væglister?

Du kan købe væglister mange steder – både online og i butikker. Når det kommer til fysiske butikker køber jeg oftest væglister hos Bauhaus, eksempelvis denne væglister. Når jeg køber væglister online køber jeg hos Aarhus lister, eksempelvis denne vægliste.

Hvordan maler du dit IKEA skab?

Når det kommer til maling af IKEA skabe, oplever jeg her, at mange går galt i byen. De bruger eksempelvis utrolig meget tid på at slibe skabene ned, men tænker ikke meget over hvilken grunder de anvender.

De fleste IKEA skabe har en blank overflade og grundet materialet skabenes laves af nytter det ikke noget at slibe skabene. Derimod er nøglen til at lykkedes dit valg af grunder. Du skal have fingrene i en kvalitets hæftegrunder, som denne grunder jeg har brugt. En hæftegrunder har til formål, som navnet også indikerer, at malingen hæfter bedre på møblet.

Jeg plejer at grunde skabene 2 gange før jeg påfører maling. Skabene får også 2 omgang maling.

IKEA hack skab – med eller uden sokkel?

Typen af IKEA skabe du har købt afgør, om du skal lave en sokkel. I mit tilfælde med METOD skabene er jeg nødt til at have en eller anden form for sokken ellers vil lågen med høj sandsynligvis støde mod gulvet.

Derfor har jeg bygget en sokkel af træ. Den er sammensat med vinkelbeslag.

IKEA-hack-skab

Den letteste sokkel til dit IKEA hack skab

Fremfor at bygge din egen sokken kan du også snyde dig til en sokkel. Det gør du ved at få skåret en plade, som du kan stille dine skabe ovenpå.

Du kan få en mere detaljeret guide i dette blogindlæg, hvor jeg netop anvende en plade som sokkel. Pladen har jeg fået skåret i Bauhaus – easy peasy.

IKEA skab hack: En video guide

ikea hack skab

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter