I dette blogindlæg får du opskriften på den fineste karseholder af en tom mælkekarton. En opskrift der både er for dig, der søger en aktivitet med børnene eller dig som ønsker noget der virkelig pynter i dit køkken.
Måske du tænker: “Kan en mælkekarton se så flot ud?!”. Og svaret er: JA! Du skal blot have det yderste lag væk. Og så skal der foldes en fin kant.
Jeg elsker at så karse – særligt fordi det går så hurtigt. Det er skønt at se ting spire. Og karse i en mælkekarton er noget, som jeg kan huske helt tilbage fra da jeg var lille. Jeg lavede det ofte med min mor, og så lavede vi det også i børnehaven.
Min opskrift på karse i en mælkekarton kan både laves i en voksen version og en børne version.
Karse i mælkekarton for voksne
Denne genbrugte mælkekarton kan både bruges i dit eget køkken eller bruges som en værtindegave. Du kan tilføje lidt jutesnor omkring samt et lille kort med teksten “hjemmelavet karse”. Du får en guide til, hvordan du gør, nedenfor.
Se også: Kreativ med en mælkekarton
Karse i mælkekarton for børn
Mangler du en hyggelig aktivitet med dine børn, så sæt dem igang med at male på disse fine karseholdere. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad der kan males på denne mælkekarton med karse. Du er dog nødt til at hjælpe dine børn med basen = mælkekartonen med de foldede kanter. Du får en guide til, hvordan du gør, nedenfor.
Karse i mælkekarton: Sådan gør du
MATERIALER
☆ En tom mælkekarton
☆ Vat
☆ En saks
☆ Evt. jutesnor og et lille kort
☆ Evt. akrylmaling (jeg skifter mellem at købe akrylmaling hos Søstrene Grene og CChobby)
☆ Pensler
Det svære ved dette projekt er at skille sig af med ydersiden. Det kan godt være lidt svært. Så du er nødt til at væbne dig med tålmodighed – og måske en ekstra mælkekarton til at teste det af. Men når du først har fået fat i metoden, så er det easy peasy (siger hende der prøvede 3 mælkekartoner før, at det sad i fingrene).
Det gode trick er, at du skal krølle og “banke” mælkekartonen godt sammen inden, at du begynder at rive det yderste lag af. Jo mere din mælkekarton er “banket” sammen, jo nemmere er det at rive laget af.
Det er også vigtigt, at du ikke river hele ydersiden af. Du skal kun have fat i det yderste lag, som er det lakerede. Hvis du river for tykt et lag af fra forsiden, så bliver selve mælkekartonen for tynd i siderne.
Hvor skal jeg starte i forhold til at rive det yderste lag af?
Du skal starte der, hvor papiret der omkranser mælkekartonen ikke hænger sammen – altså der hvor der er en folk på mælkekartonens side. Og hvilken side skal du så rive af? Godt spørgsmål, fordi jeg har startet både fra den ene og den anden side. Så det betyder faktisk ikke noget. Det der betyder noget er, om du har krøllet/banket den godt nok sammen inden.
Følg mine video guides nedenfor, så du kan komme i mål med din karse i mælkekarton.