IKEA Billy hack – eksklusiv make-over af et BILLY skab
ikea billy hack

Date

Jeg er selv helt forbløffet, når jeg kigger på før og efter billederne ved dette IKEA Billy hack. Jeg er helt vild med IKEA hacks. Det med at løfte et ellers billigt stykke møbel til et langt højere niveau. Det er virkelig fedt. Og så er man vel jyde… Og elsker at spare nogle gode penge.

Jeg havde brug for en masse opbevaring til vores kontor – opbevaring som inkluderede skabe. Det gode ved skabe er nemlig, at man kan lukke af og gemme alt rodet væk. Det giver mere ro i rummet. Og derfor gik jeg selvfølgelig straks på jagt hos IKEA. Og her er IKEA Billy skabet en klassiker. Dertil er jeg ret vild med lågene, som har et eksklusivt look.

Se også: DIY lampe med spartelmasse

IKEA Billy hack: Hemmeligheden bag den eksklusive make-over

Hemmeligheden bag den eksklusive make-over er simpel: Polyfilla/fugemassen. Det er nemlig den, som gemmer de lidt grimme huller. Jeg brugte denne Polyfilla fra Jem og Fix til mit IKEA hack. Jeg går altid først til Jem og Fix, fordi de har altid de laveste priser.

Egentlig er det bare at putte polyfilla i hullerne med en finger uden at tænke for meget over det – slibepapiret skal nemlig glatte det hele pænt. Jeg brugte fint slibepapir (det gule slibepapir) til at slibe overfladen på Billy skabet.

IKEA Billy hack: Sådan gør du

MATERIALER
☆ Et IKEA Billy skab og evt. IKEA Oxford lågerne, hvilke du vil lave samme skab som jeg
☆ Polyfilla (Jeg brugte denne Polyfilla fra Jem og Fix)
☆ Fint slibepapir (det gule) og en slibeklods (jeg har denne slibeklods)
☆ Groft slibepapir (det mørkerøde)
☆ Maling og en malerrulle

Start med at fylde hullerne ud med polyfilla med en finger. Du behøves ikke at tænke så meget over, hvordan du putter polyfilla i hullerne, de skal nemlig slibes til efterfølgende. Lad polyfillaen tørre i 30 min.

Mens din polyfilla tørrer kan du gå igang med at slibe skabet og lågerne. Jeg brugte det grove slibepapir til at slibe IKEA skabet og lågerne. Du skal slibe skabet og lågerne for at malingen kan sidde fast.

Herefter, når polyfillaen er tørret kan du slibe det med en slibeklods og det fine slibepapir. Slib gerne i cirkler.

Herefter er det bare at male. Jeg brug udelukkende en malerrulle. I forhold til at male skabslågerne med en malerrulle, så synes jeg, at det fungerede fint, hvis jeg blot malede lidt til (altså jeg skubbede rullen med lidt kraft ind i kanten på forsiden af IKEA Oxford lågen).

Jeg måtte male det hele 3 gange. Det kan godt være at 2 gange er nok for dig.

ikea billy hack
ikea billy hack