IKEA Billy hack – eksklusiv make-over af et BILLY skab
ikea billy hack

Jeg er selv helt forbløffet, når jeg kigger på før og efter billederne ved dette IKEA Billy hack. Jeg er helt vild med IKEA hacks. Det med at løfte et ellers billigt stykke møbel til et langt højere niveau. Det er virkelig fedt. Og så er man vel jyde… Og elsker at spare nogle gode penge.

Jeg havde brug for en masse opbevaring til vores kontor – opbevaring som inkluderede skabe. Det gode ved skabe er nemlig, at man kan lukke af og gemme alt rodet væk. Det giver mere ro i rummet. Og derfor gik jeg selvfølgelig straks på jagt hos IKEA. Og her er IKEA Billy skabet en klassiker. Dertil er jeg ret vild med lågene, som har et eksklusivt look.

Se også: Lav en indbygget reol med IKEA skabe – en nem guide

IKEA Billy hack: Hemmeligheden bag den eksklusive make-over

Hemmeligheden bag den eksklusive make-over er simpel: Spartelmassen. Det er nemlig den, som gemmer de lidt grimme huller. Jeg brugte denne Polyfilla fra Malgodt, hvor jeg købte alle mine materialer – jeg synes, at det er lettes bare at købe alting samme sted.

Egentlig er det bare at putte spartel i hullerne med en finger uden at tænke for meget over det – slibepapiret skal nemlig glatte det hele pænt. Jeg brugte fint slibepapir (korn 180) til at slibe overfladen på Billy skabet.

Hvordan maler du dine IKEA Billy skabe?

Når du skal i gang med at male dine IKEA Billy skabe, så skal du overveje, hvilke redskaber er de rette for dig. Du kan male med både pensel og malerrulle, og derfor afhænger det lidt af, hvilket look du er til. Jeg foretrække rulle, da det giver det mest neutrale look uden synlige aftryk fra f.eks. pensel.

Du skal også overveje hvilken malerrulle, du vælger. Her vil jeg klart anbefale at gå med en korthåret malerrulle. Jeg brugte selv denne malerrulle, hvilket gav et super flot resultat.

ikea billy hack

IKEA Billy hack: Sådan gør du

MATERIALER
☆ Et IKEA Billy skab og evt. IKEA Oxford lågerne, hvilke du vil lave samme skab som jeg
☆ Spartelmasse (Jeg brugte denne Polyfilla fra Malgodt)
☆ Fint slibepapir (korn 180) og en slibeklods
☆ Grunder (jeg brugte en hæftegrunder fra Gjøko)
☆ En mat maling (jeg brugte denne træmaling fra Malgodt – som sagt købte jeg alle materialer samme sted, da jeg synes, at det var lettest)
☆ En korthåret malerrulle (jeg brugte denne malerrulle)

Start med at fylde hullerne ud med polyfilla/spartelmasse med en finger. Du behøves ikke at tænke så meget over, hvordan du putter polyfilla i hullerne, de skal nemlig slibes til efterfølgende. Lad polyfillaen tørre i 60 min.

Mens din polyfilla tørrer, kan du gå igang med at grunde skabet og lågerne. Det er ikke nødvendigt at slibe skabene, men det er derimod nødvendigt at grunde dem 2 gange inden du maler – ellers sidder malingen ikke fast. Jeg gav som sagt mine skabe 2 gange grunder.

Herefter, når polyfillaen er tørret kan du slibe det med en slibeklods og det fine slibepapir. Slib gerne i cirkler.

Herefter er det bare at male. Jeg brug udelukkende en malerrulle. I forhold til at male skabslågerne med en malerrulle, så synes jeg, at det fungerede fint, hvis jeg blot malede lidt til (altså jeg skubbede rullen med lidt kraft ind i kanten på forsiden af IKEA Oxford lågen).

Jeg måtte male det hele 3 gange. Det kan godt være at 2 gange er nok for dig.

Video guide: Sådan laver du dit IKEA BILLY hack

ikea billy hack
ikea billy hack

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter