DIY guide: Dip dye stearinlys
dip dye lys

Er du også blevet helt forblændet af dip-dye candle trenden? Det er jeg ihverfald. De fortryllende farverige lys er virkelig fine. Og så er de også nemme at lave. What’s not to like?
Jeg har også lavet en videoguide, så hvis du ikke orker og læse, så scroll ned til bunden og find min video guide til dip dye stearinlys.

Lidt om farvede lys og valg af lys til dip dye lys

Jeg lavede selv en stor fejl ved at købe de forkerte lys. Jeg købte nemlig ikke lys, som var gennemfarvede – altså lys der er farvet udenpå og hvide indeni. De er svære eller faktisk umulige at farve med. Derfor er det vigtigt, at du får anskaffet dig gennemfarvede lys. Det nemmeste er faktisk at kigge dem under bunden, hvis de er hvide i midten, så er de ikke gennemfarvede.

Derudover kan du med fordel købe lidt mørke farver, da farven i sidste ende vil være lysere end det gennemfarvede lys, fordi du jo kun dypper 1-2 gange ved i de smeltede gennemfarvede lys.

De farvede lys er også en genial måde og genbruge gamle lysrester. Måske du allerede har nogle i gemmeren? Nogle som du har brugt til lys-dryp? Frem med dem, men husk at de skal være gennemfarvede.

Klassiske fejl ved dip dye lys

Fejl 1: Køb de rette og nok lys

Det er vigtigt at du tænker over hvor meget af lyset, som skal farves. Hvis hele lyset skal farves, så er det vigtigt, at du har smeltet nok lys. Derfor, skal du sørge for at have købt nok gennemfarvet lys. Derudover kan det være en god ide at købe de korte stearinlys til at farve, hvis du køber de lange stearinlys, så skal du have nogle høje konservesdåser for at kunne farve/dyppe hele lyset.

Derfor:

  • Køb de korte stearinlys
  • Køb nok gennemfarvet lys

Fejl 2: Det smeltede lys skal være varmt nok

Når de gennemfarvede lys er smeltet, så kan du med fordel tage dem op og stille dem på et træskærebræt. Men du skal også være bevidst om, at det smeltede lys nu begynder at køle af. Derfor, hvis du skal farve mange lys, så skal du ind imellem stille de smeltede lys i vandbadet igen. Jo varmere det smeltede lys er, jo flottere bliver dyppet = jo tyndere bliver dyppet.

MATERIALER TIL FARVEDE LYS
☆ Lys i din yndlingsfarve (husk de skal være gennemfarvede)
☆ Stearinlys til at dyppe
☆ Konserves dåser til at smelte lysene i

dip dye lys

Sådan laver du farvede lys

Start med at smelte dine farvede lys i konservesdåser i et vandbad. Komfuret skal stå på mellemvarme, det må ikke buldrekoge. Når det er på plads, så kan lysene godt stå og passe sig selv – men pas på at vandet ikke løber op!

Når lysene er smeltet, så kan du gå i gang med at dyppe. Du kan enten dyppe dem lige ned eller skrå – afhængig af hvilket look, som du går efter.

Når lyset er dyppet, så hold det i 30 sekunder. Herefter kan du lægge det ned på et stykke bagepapir. Hvis dine lysfarver er kraftige nok, så behøves du kun at dyppe dem en gang. Men hvis de ikke er særlig kraftige, så kan det kræve et par dyp.

Det pæneste resultat får du ved kun at dyppe 1-2 gange.

Video guide til dip dye stearinlys

Se med i denne Instagram video, hvor jeg illustrerer, hvordan du laver dip dye stearinlys.

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter