DIY lampe

Jeg er så glad for min nye DIY lampe. Den er både nem og billig at lave, og så er den et helt kunstværk i sig selv. Og hvad er ingredienserne? Det er såmen bare en køkkenrulle, spatelmasse, en gammel lampe og en ny lampeskærm fra IKEA .

Mangler du andre DIY ideer til at friske dit hjem op? Så tag et kig på min DIY daybed – virkelig nem og billig opskrift på en daybed.

diy-lampe

1. DIY fake terrazzo lampe

Terrazzo er et virkelig populært materiale, men det er heller ikke lige til at få fat på til billige penge. Jeg giver dig her en nem måde at lave terrazzo med selvhærdende ler.

MATERIALER:
☆ En gammel lampe (jeg fandt en i min lokale genbrug’s for 35 kr.)
☆ Selvhærdende ler (jeg bruger altid denne type ler fra MakeMake, det er en god kvalitetsler)
☆Terrazzo chips (de er købt på Amazon)
☆Akryllak (jeg brugte denne matte lak fra Rito)
☆En ny lampeskærm (jeg købte min i genbrugsen)

Video guide til din DIY terrazzo lampe

DIY lampe og arbejdet med spartelmassen

Når det kommer til formningen på spartelmassen, så er det vigtigt, at du ikke er perfektionistisk. Hver form vil være forskellig. Men det kan være en god ide, at starte med at forme bunden af din DIY lampe med spartel-bølger. Herefter arbejder du dig op og bygger på med flere bølger, som du bevæger dig op mod toppen af lampen.

Det kan være en god ide, at du til slut lige sikrer dig, at du har dækket hele bund-kanten, så man ikke kan se køkkenrulle nogen steder. Du kan her bruge en teske til at putte spartelmasse på manglende steder.

Hvis du synes, at spartelmassen bliver for svær at arbejde med, så kan du med fordel dyppe din forme-ske i vand. Hermed bliver det lidt nemmere og forme spartelmassen.

diy lampe

2. DIY lampe med spartelmasse: Sådan gør du

MATERIALER:
☆ En gammel lampe (jeg fandt en i min lokale genbrug’s for 40 kr.)
☆ Køkkenruller, 3 stk.
☆Limpistol + lim
☆Spartelmasse/polyfilla i hvid (jeg købte denne fra Jem og Fix til 24,75 kr. )
☆En ske
☆En ny lampeskærm (jeg købte min lampeskærm i IKEA)

For at kunne forme spartelmassen omkring lampen, så skal du starten med at lave en samlet rulle af køkkenruller. Jeg brugte 3 stk. køkkenruller, som jeg limede sammen med en limpistol. De tre køkkenruller rakte 2-3 cm. indover hinanden, og dette stykke limede jeg sammen. Du er nødt til at starte med at måle op, hvor stor en diameter din køkkenrulle-rulle ca. skal have. Du skal tegne af på køkkenrullerne, så du ved, hvor du skal lime dem sammen.

Når den sammenlimede køkkenrulle er klar, så skub den nedover din lampeskærm.

Nu er du klar til at forme med spartelmasse. Hvid du køber samme spartelmasse til din DIY lampe, som jeg gjorde, så skal du lige blande det op. Blandingforholdet står på pakken.

Så kan du komme igang med at forme lampen med spartelmasse. Brug en ske til at “klatte” det på lampen og til at lave “bølger”. Start fra bunden af og bevæg dig op. I begyndelsen af dette blogindlæg giver jeg nogle tips til, hvordan du former med spartelmassen.

Video: Sådan laver du en hjemmelavet lampe med spartelmasse

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter