DIY stearinlys: De fineste bubble lys
DIY stearinlys

De her bubble stearinlys er at finde overalt. De er blevet så populære – og forståeligt nok fordi de er da alt for fine. Men de er også dyre. I hvert fald når du selv kan lave dem for meget få penge.

Hvad skal du bruge til at lave bubble stearinlys?

Form

Et must for at lave disse fine stearinlys er at have en silikoneform. Denne kan købes flere steder online – men jeg har kun fundet dem online. Jeg købte min form på Amazon, fordi det var her at jeg fandt formen til den billigste pris. Jeg har ikke nogle gode råd ift. valg af formen – jeg vil sige, at alle forme er lige gode 😉

Når du skal i gang med at lave lyset, så skal du stikke et hul med en kødnål i toppen, så du kan hive vægen igennem. Dette hul er der ikke i forvejen – det var det i hvertfald ikke i mit tilfælde.

Stearinlys – ny eller genbrug

Du skal selvfølgelig bruge stearinlys, når du skal lave dit lys. Du kan også bruge mere bæredygtige former for lys som for eksempel bivoks eller andre former for voks. Men du kan også bruge nogle stearinlys rester, hvis du har nogen liggende. Det gjorde jeg selv – en virkelig fin måde at spare penge og samtidig genbruge stearinlys rester, som du ellers ikke får brugt.

Se også: Dip dye stearinlys – sådan laver du de fine, farvede lys

Væge

Du skal bruge en væge. Det kan både være en væge med en fod i som denne, eller blot en væge som denne. Om vægen er beklædt med stearin eller bivoks eller ikke beklædt med noget, det er ikke så vigtigt.

DIY stearinlys

Stearinlys DIY – sådan smelter du dine lys

Det der med at smelte stearin lys, det kan altså blive lidt noget gris 😉 Derfor benytter jeg altid gamle dåser til at smelte lyset. Det kan f.eks. være dåser til ferskner i lage, hakkede tomater eller kikærter.

Så slipper jeg for “opvasken” da jeg enten kan smide dåserne ud eller lade dem stå med resterne i til, når jeg skal smelte igen.

DIY stearinlys: Sådan gør du

Det skal du bruge:
☆1 Væge (jeg brugte disse fra Cchobby)
☆Stearinlys (brug nogle rester eller køb noget nyt f.eks. denne stearinpakke fra Cchobby)
☆Bobblelys silikone form (jeg købte min på Amazon)

Video guide

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter