Genanvendeligt gavepapir: 2 nemme, genanvendelige gaveindpakninger
Genanvendeligt gavepapir 1

Bæredygtighed fylder mere og mere i vores allesammens hverdag, og derfor er der opstået en masse fine trends i forhold til genanvendeligt gavepapir. Fordi, hvorfor ikke genanvende gaveindpakningen igen? Det er jo egentlig lidt fjollet med alt det gavepapir, som vi hvert år smider ud.

Det er sikkert mega svært, tænker du måske?

Men du kan være helt rolig. Jeg har samlet to NEMME ideer til genanvendeligt gavepapir. Det er nemt og det kan genanvendes. What’s not to like, right?

Brug hvad du har liggende i hjemmet til dit genanvendelige gavepapir

Det bedste ved denne type genanvendelige gavepapir er, at du kan bruge af hvad du lige har liggende. Måske du har et gammel gardin eller en gammel dug, som du ikke længere bruger. Ideer til hvad du kan bruge til dit genanvendelige gavepapir:

  • Gardiner
  • Duge
  • En t-shirt eller en kjole
  • Et håndklæde
  • Betrækket fra en stor pude

Se også: Lav selv gaveæsker af pap

Genanvendeligt gavepapir 1

Genanvendeligt gavepapir: Et stykke stof med en knude

Et stykke stof med en knude. Det lyder nemt, ikke? Og det er det virkelig også. Det er faktisk bare et stykke stof, som du skal klippe ud. Du kan vælge at sy siksak sting langs kanten, men det er bestemt ikke nødvendigt, hvis du spørger mig. Uden syningerne får det bare et mere råt look.

Sådan gør du:

1.Klip et stort stykke stof, der er nogenlunde kvadratisk:

genanvendeligt gavepapir 3

2. Fold to hjørner, overfor hinanden, indover gaven

genanvendeligt gavepapir 3

3.Fold de to resterende hjørner indover gaven og bind to knuder.

genanvendeligt gavepapir 3
Genanvendeligt gavepapir 1

Genanvendeligt gavepapir: En gavepose

Den anden ide til genanvendeligt gavepapir er en gavepose – men en nem en af slagsen. Den skal blot syes langs kanten, og så bindes den med stofbånd som du køber. Voila!

Sådan gør du:

Start med at klippe 2 stykker stof, der er lige store. Læg de to stykker stof ovenpå hinanden og sy 3 af kanten sammen ca. 1 cm fra kanten. Den sidste side, som ikke er syet sammen, skal foldes og syes, således at der syes en fin kant. Det er denne side, som skal danne toppen af posen. Når du er færdig med at sy, så vend posen på hovedet, således at posen vender rigtigt.

Til at binde posen med kan du enten købe noget stof bånd (jeg købte dette i Søstrene Grene). Du kan også bare klippe et langt stykke stof, som ikke skal syes i kanten, så sider trævler lidt. Det giver et råt look. Det kunne også være et fint touch til dit genanvendelige gavepapir, hvis du køber bredt satinbånd.

Genanvendeligt gavepapir 1

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter