DIY med læder: Holder til headphones

Vil du slippe for bøvlet med at skulle vikle høretelefonerne ud hvad gang, at du skal bruge dem?

Så har jeg løsningen til dig. Endda også en løsning som er virkelig flot! Efter jeg lavede min første læderholder for nogle uger tilbage, så har jeg lavet 4 ydereligere. De er så populære herhjemme. Og det er bare fedt. Jeg elsker og lave DIY projekter med læder. Det ser bare en tand mere professionelt ud. Derudover er dette læder DIY projekt et af de nemme en af slagsen, hvis du spørger mig.

Det er op til dig, som du vil lave bogstavtryk eller ej. Længere nede i indlægget kan du se en mere udførlig vejledning til bogstavtryk – og valg af bogstaver.

DIY projekt med læder: Hvilket læder?

Når det kommer til læderet, så har jeg lige nogle tips, som jeg vil dele med jer. Du kan vælge den nemme, men også lidt dyre løsning, som er at købe et læderrem fra Panduro Hobby. Jeg havde planer om at lave en del ting med læder, så min pung den faldt ligesom længere og længere ned i lommen ved tanken. Derfor søgte jeg lidt på nettet og fandt Læderiget i Risskov. Her kan du både købe læderremme i flere forskellige størrelser, som er MEGET billigere. Skal du bruge meget læder, så kan du med fordel købe deres læderrester. Genialt, hvis du spørger mig. Her vil jeg dog påpege, at jeg tog ud til butikken og kunne vælge mine rester, men jeg har ikke prøvet og købe dem online.

MATERIALER TIL DIY LÆDER PROJEKTET:
☆ Læder eller læderremme (køb dem billigt hos Læderiget)
☆ Hulmaskine / hultang (jeg købte min hos Harald Nyborg, men du kan også købe en hultang hos Panduro Hobby)
☆ Låseknopper (jeg havde nogen liggende fra Panduro Hobby)
☆ Stanser / tryk – enten bogstaver eller tegn (Læderiget har nogle bogstavtryk, som er større i det, hvilket jeg ønskede. Panduro Hobby har bogstavstanser som er mindre i det, og så har de også tegn som hjerter og stjerne. Find Panduro Hobbys udvalg her.)
☆ “Skærebræt” i sten/marmor etc. Har du ikke et, så går det også fint med et i træ.

Sådan laver du DIY læder projektet:

Hvis du ikke har købt en læderrem, så skal du først skære en rem ud, der er mellem 1,5-2 cm.

Når du har en rem, så start med at skære et stykke ud på 5,5 cm. Hvis du vil lave bogstavtryk på din holder, så skal du lave en rem, der er lidt større. Dog må den ikke blive alt for stor, fordi så holder den ikke ordentligt fast på høretelefonerne. Dem som du kan se på billederne, de blev 8 cm, og det var for stort. Så jeg ville holde mig til max 6,6 cm i alt.

Hvis du ikke vil lave bogstavtryk, så spring over næste afsnit :-).

DIY: Bogstav tryk på læderet

Jeg har valgt og lave et seperat afsnit med bogstaverne, da der måske er nogle, som ikke gider lave bogstavtrykket.
Det her med bogstaverne, det kræver lidt grej. Først skal du have nogle bogstaver til at lave trykket. Jeg købte mine hos Læderiget. Jeg tog ud til butikken, og fik virkelig kompetent vejledning. Så vil du dykke mere ned i arbejdet med læder, så besøg Læderiget.

De bogstaver som jeg valgte, dem valgte jeg, da jeg gerne ville nogle, der var ret store i det. Det giver selvfølgelig også nogle begrænsninger lige til dette projekt. Du kan også vælge at købe nogle, som er en del mindre. Her har Panduro Hobby et godt udvalg af stanser(stanser er det rigtige navn for de her tryk) – alle deres bogstaver er en del mindre. Dertil har de også hjerter og stjerne – som måske kan være en god ide til den her læderholder, hvor der ikke er meget plads. Find Panduros stanser her.

Når du skal igang med at lave tryk, så skal du gøre dit læder vådt. Ikke plaskvådt, men kør læderet med en våd men vredet klud. Vent lige 20 sekunder. Placer dit læder på dit sten “skærebræt”. Tag nu din valgte stanse og placer den der, hvor du vil lave trykket. Tag din gummihammel og slå 3-6 gange. Fortsæt til du er færdig med dit tryk.

Videre efter bogstavtrykket…

Tag din hultang og vælg det største hul på tangen. Klem 2 huller i hver sin ende af læderstykket ca. 0,5 cm fra enden. Sæt låseknoppen på den ene ende. I den anden anden skal du skære 4mm i toppen og bunden af hullet. Det er for at gøre mere plads til knoppen. Sådan her:

Voila – din læderholder er færdig!

Er du vild med DIY projekter med læder?

Så vil dette DIY projekt måske være noget for dig.

DIY knagerække
DIY knagerække

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter