Mal på selvhærdende ler

Kan man måle på selvhærdende ler? Ja, det kan du ihverfald. Du kan male alt det du vil. Du kan også læne dig op af leret naturlige farve og i stedet lakerer dit selvhærdende ler projekt.

Hvilket maling skal man male med på sit selvhærdende ler?

Jeg foretrækker at male med akrylmaling, men egentlig er der ikke nogen grænser for hvad du kan male med. Vandmaling duer nok ikke, men derudover er der ingen begrænsninger.

Jeg bruger ofte lige det maling, som jeg har liggende, hvilket ofte er akrylmaling. Jeg kan også finde på at bruge vægmaling, hvis jeg har en rest liggende.
Jeg køber min akryl maling flere steder. Jeg generelt godt lide og handle hos webshoppen Rito. De har nogle gode priser, og så har de et enormt udvalg af farver.

Hvor mange gange skal man male dit selvhærdende ler?

Afhængig af hvilken type maling du maler med, så vil en gang oftest være nok. Hvis du vil give dit selvhærdende ler to gange maling, så er det vigtigt, at du husker at lade det tørre ordentligt mellem de to lag.

Selvhærdende ler: Maling eller lak?

Som jeg teasede for i introen, så maler jeg sjældent mit selvhærdende ler. Men jeg er også vild med hvid, og jeg køber kun det hvide selvtørrende ler. Og her synes jeg ikke, at det er nødvendigt med hvid maling oveni. Jeg kan bedre lide det mere naturlige look, som leret får ved at lakere det i stedet for at male.

Hvorfor lak? Jeg bruger lak for at beskytte mit ler, og desuden så leret ikke smitter af på de ting, som jeg har liggende i leret. Det kan eksempelvis være en skål eller et fad. Her er det rart, at leret ikke støver på de ting, som ligger i skålen eller fadet.

Hvilken type lak skal du bruge?

Nu tænker du måske? Jeg hader den shiny effekt, som lak giver. Men her tager du fejl. Der er sket meget på lak området (hvis det faktisk er et ord for det 😀 ). Du kan nemlig få lak der er ret mat, og det er den type lak, som jeg bruger. Jeg kan bedst lide Ritos matte lak. Du kan finde lakken her.

Ideer til hvad du kan lave med selvhærdende ler

Vil du have lidt inspiration til dit næste selvhærdende ler projekt, så skal du måske prøve min lysestage:

Du kan også lave en lampeskærm med terrazzo:

Du kan også prøve denne søde krukke med kaninører, som er en af de få ting af selvhærdende ler, som jeg har malet:

Du kunne også lave dette fine skilt:

Musling vase af selvhærdende ler

Se med i denne Instagram video, hvor jeg viser, hvordan du kan lave en flot musling vase vase af selvhærdende ler:

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter