Fin skål af selvhærdende ler
skål af selvhærdende ler

Denne fine skål af selvhærdende ler kan bruges til mange ting. Du kan placere et fyrfadslys eller et bloklys i midten. Du kan også bruge den som smykkeskål, hvilket den gør hjemme hos mos mig.

Sådan får du din skål i den helt rette tykkelse

Normalt er jeg ikke typen, som køber man fattig i udstyr. Jeg bruger oftest, hvad jeg lige har i køkkenskabene, sykassen etc., da man oftest kan finde noget her. Men nogle gange må jeg give mig, fordi udstyr gør altså bare processen nemmere og slutresultatet pænere – i mange tilfælde ihverfald.

Til denne projekt kan jeg anbefale dig, at anskaffe sig denne køkkenrulle, som sikrer, at du får den helt perfekte tykkelse. Den er bare smart!

skål af selvhærdende ler

Skål af selvhærdende ler: Sådan gør du

☆Selvhærdende ler (jeg køber mit let hos enten MakeMake)
☆Husholdningsfilm
☆En skål til at måle med OG en skål i nogenlunde samme størrelse til at tørre din skål på
☆En lille skål med vand
☆En skarp kniv
☆En køkkenrulle (jeg har investeret i denne)
☆Fint slibepapir

Start med at gøre dit ler klar

Start med at lægge et stykke bagepapir der, hvor du arbejder. Det gør det meget nemmere. Desuden sikrer det også, at fnuller, hår og skidt sætter sig fast i dit selvhærdende ler projekt. Sørg også for at have rene hænder.

Inden du går igang med leret, så gør den skål klar, hvorpå din lerskål skal ligge og tørre. Vend den med bunden op. Beklæd skålen med husholdningsfilm. Dette er så skålen ikke hænger fast.

Maser/ælt dit let godt igennem. Brug derefter en rulle til at rulle din skål ud. Når leret er rullet til den rette tykkelse, så skal du i gang med at skære. Leret skal være ca. 1 cm tykt.

Nu skal der formes

Brug en skål til at skære den rette størrelse på din skål. Placer skålen på dit ler og skær forsigtigt langt kanten rundt.

Placer dit ler på skålen med husholdningsfilm. Som leret foldes ned over skålen, så opstår der automatisk folder. Disse folder kan du nu rette til, så du får folder lige der, hvor du ønsker. Generelt skal du være forsigtig med at folde leret ned, så der ikke opstår for mange revner. Du vil opleve, at det revner, og det er OK. Du skal blot bruge en finger dyppet i vand og glatte revnen ud. Jeg havde en del revner i min skål.

Tjek din skål hele vejen rundt for revner, som du skal udglatte. Herefter er det bare at lade den tørre. Det kan tage mellem 24 og 48 timer.

Når din skål er tør, så vil der måske være opstået nogle revner i tørringsprocessen eller “husholdsningsfilm-mønstret” vil være smittet lidt af på din skål. Det er her, at slibepapiret kommer ind. Det hele kan nemlig slibes væk. Smart ikke 😉

Se også: Inspiration til hvad du kan lave med selvhærdende ler

skål af selvhærdende ler

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter