Mal på sten: En simpelt guide + en masse ideer
mal på sten 2

Jeg elsker at arbejde med materialer, som jeg finder i naturen. Og af den grund er jeg helt vild med at male på sten. I dette blogindlæg har jeg samlet en masse ideer til, hvad du kan male på dine sten samt hvad du kan bruge dine malede sten til.

Det at male sten er også en hyggelig aktivitet, som du kan lave med dine børn eller børnebørn. De vil også synes, at det er sjovt, at de først skal finde stenene i naturen og derefter male på dem.

Læs også: Kreative ideer med en mælkekarton

Mal på sten: Hvilke tusser skal du bruge?

Når du skal male på sten, så skal du bruge nogle særlige tusser. Du kan købe disse tusser flere forskellige steder. De fleste ender med at købe Posca tusser, som er det mest kendte brand, når det kommer til maling på sten. Alle posca tusser kan bruges til at male på sten. Posca tudser kan du købe hos webshoppen (også med butikker) Rito.

Posca tusser er også ret dyre, hvorfor jeg ofte går efter billigere alternativer f.eks. disse tusser (fås i flere farver) fra Rito.

To typer tusser:

Mal på sten: Sådan gør du

Når du skal male på sten skal du bruge to ting: De rette tudser og sten.

Det er oftest lettere at male på sten, som har en flad/jævn overflade. Derfor skal du gå efter dem, når du samler dine sten i naturen. Du kan sagtens male på sten med en ujævn overflade, det kræver blot lidt flere skills.

Ideer til hvad du kan male på sten

Malede sten kan bruges til helt vildt mange ting – også ting som du måske ikke lige havde tænkt over. Derfor er det heldigt, at du fandt dette blogindlæg 😉

Mal eventyrlige figurer på sten

Det vilde monster, det søde vilddyr eller dyret lange-laban. Lad dine børn udfolde deres kreative tanker i vilde dyr – dyr som efterfølgende kan danne grundlag for en sjov leg.

Mal fine bordkort på dine sten

Mal navnene på dine gæster og brug dine sten som naturlige bordkort på et bord eller en borddækning der er inspireret af naturen.

Brug dine malene sten som skilte til køkkenhaven

Er det gulerødder, rødbeder, kartofler eller salat, som dyrkes her? Vi kan alle blive i tvivl om, hvad det var vi såede hvor. Brug dine malede sten til at holde styr på køkkenhaven. Du kan enten skrive navnet f.eks. gulerod eller male en gulerod.

Velkommen skilt på en sten

Det er hyggeligt med et velkommen skil ude foran hoveddøren. Find en stor sten og lav en hyggelig velkomst til jeres indgang.

Søde figurer til pynt

Lad dine børn male søde figurer til deres værelse. Udvælg en fornem plads med børnene hvor deres fine sten skal stå.

Mandala på sten

Mandala er en form tegning, hvor du maler en masse små mønstrer, som sammen danner en virkelig flot tegning. På samme måde kan du male mandala på dine sten. Prøv at søg på “mandala på sten” på pinterest og så en masse inspiration til, hvilket mandala mønster som du skal lave.

Sten med søde budskaber

“Smil til verden og den vil smile til dig”, “You are awesome” eller “But first, coffee”. Mal budskaber som du synes om, og placer dem på en hylde, dit natbord eller ved dit skrivebord, så du kan blive mindet om de gode budskaber.

Du kan også lave din helt egen plante med fine kaktus sten:

mal på sten 3

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter