Den nemmeste opskrift på trylledej
trylledej opskrift 2

Trylledej husker jeg fra min barndom, hvor jeg både lavede trylledej hjemme ved mine forældre, mine bedsteforældre og børnehaven/SFO. Min mor har den bedste opskrift på trylledej, og den opskrift får du i dette blogindlæg. Du får også nogle gode tips til at arbejde med trylledej.

Trylledej – også for voksne

Som jeg beskriver, så forbinder de fleste trylledej med børneting. Og du kan også lave rigtig mange ting med dine børn med saltdej. Jeg blev faktisk overrasket, da jeg opdagede alle de fine og finurlige ting, som du kan lave med trylledej. Det er kun din fantasi, som sætter grænser. Du kan nemlig bruge trylledej til mange ting – ting som pynter i dit hjem. Det kan være smykkeskåle, vaser eller en uro med trylledej figurer. Du får link til ideerne nederst i blogindlægget.

Opskrift på trylledej: Et par gode tips

Vælg det rette salt til din trylledej

Når du skal lave din trylledej, så skal du vælge den rette salt. Og her tænker jeg ikke på dyrt og billigt salt, men du skal bruge fint salt. Den fejl har jeg begået nogle gange, hvor jeg ikke lige havde fint salt i køkkenet. “Ah det går vel” tænkte jeg, men det gør det ikke. Du skal holde dig til fint salt. Det bliver bare finere (sjovt nok) og pænere 😉

Trylledej: Blød eller hård?

Det er forskelligt fra opskrift til opskrift hvor blød eller hård dejen bliver. Min opskrift giver et relativt hård dej, og det skyldes, at det er nemmere at lave større ting som vaser og skåle. Hvis du eksempelvis skal lave håndtryk eller figurer, så kan du godt “nøjes” med en blødere dej. Du gør dejen blødere ved blot at tilsætte mere vand.

Min mors opskrift på trylledej

☆ 150g mel (jeg køber bare det billigste mel i Netto, Nemlig eller hvor jeg lige handler ind)
☆ 150g fint salt (jeg køber også bare det billigste)
☆ 100ml vand

Det er egentligt meget lige til. Bland/ælt alle ingredienserne godt sammen! 😉

Ideer til hvad du kan lave med din opskrift på trylledej

Uro af trylledej

trylledej opskrift 2

Skål af saltdej

trylledej opskrift 2

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter