Selvhærdende ler lysestage

Inden at du skal igang med at lave denne lysestage af selvhærdende ler, så kan det være, at du mangler nogle grundlæggende tips. Tips til hvordan du arbejder med selvhærdende ler generelt. Tips omkring tørringsprocessen, lak og maling. Hvis det er tilfældet, så tag et kig på dette blogindlæg, som jeg har skrevet.

Selvhærdende ler: Grundlæggende tips

Når du arbejder med selvhærdende ler, så er der nogle grundlæggende tips, som du skal huske hver gang. Og det gælder også, når du skal igang med denne lysestage af selvhærdende ler. Når du tager leret ud af posen, så kan det godt være lidt tørt og hårdt. Det skal nemlig lige arbejdes igennem og have nogle tæsk inden at du kan give dig i kast med lysestagen.

Det kan være, at du skal tilsætte lidt vand til leret. Men vent til at du har æltet lidt i leret – ofte bliver det mere medgørligt efter nogle “tæsk”. Hvis det stadig er tørt, så gør dine hænder lidt våde og ælt videre.

Vand og selvhærdende ler er to elementer, som hænger sammen. Selvhærdende ler kan godt sprække, og derfor skal du altid have vand ved din side, så du nemt kan tilføje lidt vand for at undgå en sprække. Vandet skal være en del af formningen.

Se også denne fine coral vase af selvhærdende ler. Find en videoguide længere nede i blogindlægget.

selvhærdende ler lysestage 1
selvhærdende ler lysestage 1

Lysestage af selvhærdende ler: Sådan gør du

☆Selvhærdende ler (jeg køber mit let hos enten MakeMake eller hos Selfmade)
☆En kniv
☆Bagepapir


Start med at give dit ler en ordentlig omgang tæsk. Tilføj evt. lidt vand, hvis det er tørt, som forklaret ovenfor. Form de 3 dele til lysestagen med bagepapir som underlag.

Den lidt svære del ligger i at binde de to elementer sammen, som hænger sammen. Generelt starter jeg altid med at bruge en kniv. En kniv?!? Tænker du måske. Men ja det har jeg faktisk lært på et rigtig keramikkursus 😉 Start med at bruge en knivspids til at trække ler fra den ene del over på den anden. Når det hænger godt sammen, så brug en finger og noget vand til at glatte det ud, så det bliver usynligt, at du har været igang med en kniv.

Dertil er det vigtigt at nævne, at den del, som skal stå under overdelen, den skal have 0,5 cm luft over sig. Når leret tørrer så vil overdelen nemlig falde lidt sammen.

Til at forme hullet til stearinlyset bruger du en rigtig stearinlys. Tryk det godt ned. Brug herefter en finger og lidt vand til at glatte takkerne ud i siden af hullet (bunden af en stearinlys er nemlig takket).

Lad leret tørre i 24 timer (måske lidt mere afhængig af hvor tyk din lysestage er).

Andre ideer med selvhærdende ler: Coral vase

– en videoguide

Andre ideer med selvhærdende ler: Spejl af selvhærdende ler

selvhærdende ler lysestage

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter