Nyt betræk til din stol
nyt betræk til din stol

Min nye fluffy stol. Jeg er bare helt forelsket i den. Nyt betræk og lidt lakering og voila, så havde jeg mig en ny og flot stol.

Se også denne: Nyt betræk til lænestol. Find vejledningen her.

Nyt betræk til stole: Et par gode tips

Det at skifte betræk på en stol kan faktisk virkelig nemt. Og jeg mener: VIRKELIG NEMT. Men det afhænger selvfølgelig af, hvad det er for en type stol, som du skal skifte betræk på. Det nemmeste er, hvis du har en stol, hvor du kan afmontere sædet og klipse betrækket fast under sædet. Hermed er det nemt skjult.

Så det handler faktisk “bare” om at anskaffe sig den rette stol 😉

Min stol havde både et sæde = nemt og et ryglæn = ikke så nemt. Ryglænet valgte jeg at hæfte sammen i bunden af ryglænet. Nogle vil måske mene, at det ikke er særlig pænt, fordi at klipsene er synlige, men jeg synes, at hvis man folder stoffet, så der er en pæn foldning, så fungerer det fint. Hertil vil jeg dog lige pointere, at hvis du vælger samme fluffy stof, så kan du ikke se en pind grundet det lange hår = SMART 😉

Skift betræk men husk at fjern klemmerne

Inden at du skal i gang med at betrække en gammel stol, så skal du være opmærksom på, at det måske kræver, at du fjerner nogle af de hæfteklemmer, som blev brugt til at betrække det oprindelige stol. Det er vigtigt, at der er plads til, at du også kan hæfte nye klemme ned i træet.

Betræk din stol i den rigtige rækkefølge

Når du skal betrække en stol eller andet, så skal du tænke over, hvor du starter og slutter. Det smarteste er, at betrække siderne overfor hinanden. Når du har hæftet side 1, så skal du herefter hæfte siden overfor. Hermed sikrer du, at stoffet bliver betrukket godt stramt.

Stol med nyt betræk og lakering

Nyt betræk er en nem måde og friske en gammel stol op. Det samme er lakering. En omgang mørk lakering kan få en stol til at se helt eksklusiv ud. Og det er en billig måde og anskaffe sig nogle “dyre” møbler.

Når du skal lakere dine stole, så er det vigtigt, at du læser brugsanvisningen, der føler med. I mit tilfælde skulle jeg først slibe stolen. Herefter skulle jeg male den med lakken, og jeg skulle afslutte med at masere lakken ind i stolen med en svamp. Det tager lidt tid og masere lakken ind i stolen, men det gør også, at lakken holder bedre.

nyt betræk til din stol

Skift betræk på din stol: Sådan gør du

MATERIALER
☆ En gammel stol
☆ Hvidt fluffy stof (jeg købte mit hos Selfmade. Her er stoffet som jeg betrak min stol med. Jeg er også helt vild med dette lyse møbelstof)
☆En hæftepistol (som f.eks. denne fra Rito)
☆Mørk møbel lak (jeg købte min lak i Jem og Fix, det er virkelig billigt)
☆En svamp

Start med at afmontere det oprindelige sæde og eventuelle ryglæn på stolen. Klip stoffet så er der rigeligt med plads omkring sædet og ryglænet. Jeg klippede, så der var 5 cm omkring. Du kan altid klippe det overskydende stof af, når du har monteret betrækket på stolen.

Når du skal i gang med at betrække stolen. Som jeg beskriver i detaljer i begyndelsen af blogindlægget, så skal du hæfte siderne overfor hinanden. Når du har hæftet side 1, så skal du herefter hæfte siden overfor.

Når du skal hæfte ryglænet, så skal du lave en fold i bunden af ryglænet (på den lange side). Den er langs denne folk, at du skal hæfte. Siderne af ryglænet står også åbne. Her skal du også lave en fold (i begge ender) og hæfte oven folden. Du skal også vælge blot at lave en fold men ikke hæfte ovenpå folden. Når stolen færdigmonteres holder siderne folden sammen.

Laker din stol

Når du skal lakere din stol, skal du altid starte med at læse vejledningen på den lak, som du har købt. I mit tilfælde så skulle jeg først slibe, derefter male 1 lag lak og afslutningsvis masere lakken ind i træet med en svamp. Herefter skulle stolen tørre i 12 timer. Stolen og lakken er tør, når du kan køre en finger over træet uden, at din finder fedtes til med lak. Lige efter at du har lagt svampen tænker du sikkert: “Den bliver aldrig tør, den er alt for fedtet.”. Men bare rolig, den skal nok blive tør 😉

Er du klar på mere boliginspiration?
Så prøv min guide til en nem og billig DIY daybed.

Videoguide: Teddy make-over af en stol

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter