Tørrede blomster: Hvordan laver man en buket?
tørrede blomster buket hvordan 2

I dette blogindlæg vil jeg vide dig, hvordan du laver din egen tørrede blomster buket. Den er blevet så fin efter min egen mening, og så er den gratis! Findes der noget bedre? 🙂

Udover at buketten er gratis, så er jeg også ret vild med det bæredygtige element i det. En evighedsbuket. Jeg er selv en blomster-holic, jeg ELSKER blomster. De gør mig i godt humør – farverne, duften – det hele. Så det passer også min pengepung fint, at denne buket holder så længe som jeg selv ønsker.

Tørrede blomster: Hvordan gør man?

MATERIALER:
☆ Blomster fra en gammel buket
☆ Korn, byg strå
☆ Græs strå
☆ Ukrudts blomster
☆ Vase

Under “materialer” har jeg givet en masse forslag til, hvad du kan bruge i buketten. Jeg brugte selv blomster fra en gammel buket, korn og byg som jeg hukkede fra en mark, som jeg kørte forbi samt korn-lignende strå (jeg tror faktisk, at det er græs), som jeg fandt i en græskant herinde i Aarhus C.

Når du har fundet de ting, som du skal bruge til buketten, så binder du dem sammen enten med elastikker eller natursnor/jutesnor/sejlgarn. Jeg bruger dette natursnor.

Saml alle blomsterne/stænglerne og bind dem sammen med snor eller en elastik. Hæft en længere snor fast hertil. Denne snor skal bruges til at kunne hænge buketten op et sted til tørre. Jeg hængte det op på ydersiden af mit skab og brugte gaffatape til at hænge det fast til skabet. Buketten hænger med blomsterne nedad 🙂

En uge senere (eller bare 3 dage)…

Så skulle din buket være helt tør.

Bemærk at der kan være stor forskel på, hvor hurtigt tørringsprocessen går i forhold til, om du tørrer blomsterne indenfor eller udenfor (indenfor går hurtigere).

Læg de tørrede blomster på et bord og start med at samle din buket. Jeg har ikke noget system, når jeg samlet buketten. Men jeg tager en blomst/stængel af gangen, og jeg blandet hele tiden, så næste blomst/stængel er næsten altid anderledes fra den, som jeg lige har taget 🙂

tørrede blomster buket hvordan 6
tørrede blomster buket hvordan 6
tørrede blomster buket hvordan 6

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter