Upcycling ideer: 5 upcycling ideer du aldrig havde tænkt på
upcycling ideer

Stop med at smide ud! Fordi. Du kan upcycle og skabe så mange fine ting af de ting, som du smider ud. Tilmed kan det blive et sjovt kreativt projekt, og så sparer du selvfølgelig en skilling ved at upcycle frem for at købe nyt.

Og jeg vil væde på, at du bliver overrasket over, hvad og hvordan du kan upcycle de mange skatte, som du har gemt i dit hjem.

Jeg elsker upcycling

Jeg har egentlig altid elsket upcycling. Derfor bruger jeg også masser af tid på at researche på nye upcycling ideer. Det med upcycling/genbrug, det har jeg nok fra min bedstemor. Hun var nemlig af en anden generation. En generation som eksempelvis aldrig smed mad ud. Prøv at overveje det? De smed aldrig mad ud.

Og så er jeg vel en klassisk jyde. Jeg elsker at spare en god skilling. Intet bedre at at spare penge og ende med et virkelig flot upcycling projekt.

Se også: Krukke make-over med fimoler

upcycling ideer

Upcycling ide nummer 1: Upcycle en gammel potteplante til en moderne vase

Dette projekt er nok blandt mine bedste upcycling ideer, hvis jeg selv skal sige det. Og hvem har ikke en gammel potteplante liggende, en som vi overvejer at smide ud? Og så er det tilmed et ret let projekt. Og det kræver heller ikke særlig mange ting. What’s not to like.

MATERIALER:
☆ En gammel potteplante/vase
☆Selvhærdende ler
☆Spraymaling (jeg købte denne spraymaling i Bauhaus)

Hvordan hænger det fast på vasen?

Når du skal lave hovedet, så skal du egentlig bare trille nogle pølser og trykke dem blidt på vasen. Når leret tørrer så sætter det sig samtidig helt fast på vasen.

Sådan gør du

Start med at ælte lidt vand ind i dit selvhærdende ler. Hvorfor så det? Jo, fordi så slipper du for, at dit selvhærdende ler sprække – hvilket er en klassisk fejl, når man arbejder med selvhærdende ler. Det gør du ved at gøre dine hænder våde, og herefter ælte leret indtil vandet er absorberet. Det gør du 2-3 gange i alt.

Det kan være en god ide at tage en dyb tallerken med et viskestykke og placere vasen herpå. Hermed ligger vasen solidt, og du slipper for at vasen triller, når du skal til at forme “hovedet” på vasen.

Tril en lille pølse. Læg pølsen på vasen og dan næsen på hovedet. Tril en ny pølse – en smallere pølse. Form nu øjet med 2 lige lange pølser. Tril en kugle til øjenæblet. Form herefter munden med 2 lige lange pølser.

Upcycling ide nummer 2: En fin skål af en gammel IKEA tallerken

Du har helt sikker smidt en eller flere tallerkner eller skåle ud igennem din tid. Det har jeg i hvert fald – indtil jeg faldt over denne upcycling ide. Lav den fineste skål af en gammel tallerken eller skål. Find ideen her.

upcycling ideer

Upcycling ide nummer 3: Upcycle dine mælkekartoner til dine planteskjulere

En stor 2021 trend er mælkekarton upcycling. Jeg blev fuldkommen overrasket over at se, hvad man kunne få ud af en gammel mælkekarton. Jeg har siden fundet på flere upcycling ideer med en mælkekarton. Du finder link til ideerne via billederne nedenfor.

upcycling ideer
upcycling ideer

Upcycling ide nummer 4: Lav de flotteste vaser af flasker du ellers havde smidt ud

Fra nøgne cocio flasker eller smoothie flaske til rå, flotte vaser. Alt du skal bruge er maling og natron. Det er simpelthen hemmeligheden. Find upcycling ideen her.

upcycling ideer

Upcycling ide nummer 5: Upcycle gardiner eller lagner til gaveindpakning

2021 er også året, hvor bæredygtighed er begyndt at fylde mere og mere. Der er også kommet mange bud på, hvordan man kan erstatte det klassiske gavepapir. Og det giver god mening i mine øjne. Prøv at tænkt på alt det gavepapir vi smider ud. Da min bedstemor var lille gemte på gavepapiret, så det kunne bruges igen – minimum 3 gange.

Lav de fineste og VIRKELIG nemme gaveposer til den næste gave, som du skal give. Det er tilmed en ekstra gave til den, som modtager gaven.

upcycling ideer

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter