Trylledej ideer: En masse ideer til hvad du kan lave med trylledej
trylledej ideer

Man kan lave så mange fantastiske ting med trylledej. Derfor har jeg samlet en masse ideer til, hvad du kan lave med trylledej.

Trylledej er tilmed også en sjov aktivitet for både børn og voksne. Finurlige figurer for de små, men også fine interiør ting for de voksne. Fordi ja, du kan nemlig lave en masse fine interiør ting med trylledej. Læs med og få en masse ideer med hjem.

Se også: Inspiration til hvad du kan lave med selvhærdende ler

En masse trylledej ideer og den rette opskrift

Min mors opskrift på trylledej

Min opskrift på trylledej er faktisk min mors opskrift på trylledej. Det er nemlig den opskrift, som vi har kørt med igennem hele min barndom.

☆ 150g mel (jeg køber bare det billigste mel i Netto, Nemlig eller hvor jeg lige handler ind)
☆ 150g fint salt (jeg køber også bare det billigste salt)
☆ 100ml vand

Få styr på bagetiden når du skal i gang med trylledej

Den klassiske fejl når man arbejder med trylledej er revner i trylledejen. Det undgår du ved at forlænge bagetiden og sænke temperaturen. Særligt når du arbejder med store ting af trylledej, så er det ekstra vigtigt, at du kører længere bagetid ved lavere temperatur. Jeg kører efter følgende bagetider:

1 time: 50 grader
2 time: 75 grader 
3 time: 100 grader
4 time: 100 grader

Trylledejen er revnet. Hvad gør jeg?

Det sker for selv den bedste, at trylledejen revner. Men bare rolig. det kan fixes. Jeg oplever selv fra tid til anden, at min trylledej revner. Det skete også, da jeg lavede denne vase, som du finder opskriften på nedenfor.

Løsningen er denne hurtigtørrende polyfilla. Den tørrer på 30 minutter. Så det er bare at fylde revnerne med polyfilla, evt. slibe den til efter den er tør og så male den.

trylledej ideer

Trylledej ideer: Lav en vase af trylledej

Denne fine vase er lavet af trylledej. Ja, du læste rigtigt. Det kan man også lave af trylledej. Vasen kan udelukkende bruges til tørrede blomster. Du laves et lille, smalt hul, og der er heri du kan sætte dine tørrede blomster.

MATERIALER
☆Min mors opskrift på trylledej (som du finder ovenfor)
☆En rugbrødsform
☆Sølvpapir
☆Maling

Gå i gang med trylledejen. Her skal du bruge min mors opskrift på trylledej. Det er vigtigt, at dejen ikke bliver får våd. Den skal nemlig kunne holde formen i ovnen.

Vasen kan ikke stå af sig selv, og derfor skal du bygge en form. Det gør du ved at vende rugbrødsformen på hovedet. På begge sider skal der bygges en bro med sølvpapir, således at vasen læner sig op ad din hjemmebyggede form.

Form en tyk pølse. Placer pølsen på din hjemmebyggede form. Brug en lillefinger til at forme en lille hul, som skal danne vase-hullet.

Bag vasen i ovnen efter bagetiderne:

1 time: 50 grader
2 time: 75 grader 
3 time: 100 grader
4 time: 100 grader

Videoguide: Lav en vase af trylledej

Endnu flere trylledej ideer

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter