Mal på glas: 5 ideer til hvad du kan lave
mal på glas

Der er masser af måder, hvorpå du kan male på glad og hermed transformere det fra en brugt cocio flaske til en eksklusiv vase. Jeg har samlet en masse ideer til, hvordan du kan male på forskellige glas. Sidst i blogindlægget får du opskriften på en både fin og rå vase lavet med maling, natron og sand.

Måske dit første spørgsmål går på: Kan man male på glas? Og ja, det kan du i hvertfald. Det er en fantastisk måde at genanvende flasker, syltetøjsglas eller gamle creme glas bøtter. Det er også en mulighed for at bruge en rest maling, som du har tilbage fra maling af en væg eller andet. Du kan nemlig bruge stort set alt slags maling, når det kommer til maling af glas.

Læs også: DIY daybed – den nemmeste og billigste daybed

mal på glas

Mal på glas: 10 ideer til hvad du kan lave

Glas til kontorartikler

Første ide går på at bruge dine gamle syltetøjsglas, gerne i forskellige farver, til at opbevare dine kontorartikler. Mal dem i forskellige farve men i samme nuancer eksempelvis i forskellige nude nuancer.

Mal samme farve som væggen

Saml et par syltetøjsglas og/eller nogle cocio flasker og mal dem samme farve som den væg, de står op af. Det giver et fedt look, at glassene har samme farve som væggen.

Mal striber på dine glas

Brug malertape til at male fine striber på dine glas. Lav gerne striber i forskellige bredder på de forskellige glas, så det ene glas har tynde striber og det andet har brede striber. Sådan gør du: Du sætter tapen fast, og maler på glassene. Når malingen er næsten tør – så river du tapen af stille og roligt.

Mal med natron på glas

Natron er et virkelig godt tip til at pifte en flaske eller nogle glas op. Det giver et helt andet look. Prøv mørke naturlige farver som terracotta farver, mørkebrun eller mørk tyrkies / tyrkies grøn. Blandingsforholdet er 2 dl maling til 3 spsk natron. Jo mere natron du putter i, jo mere grov bliver malingen. Når maling og natron er rørt godt sammen, skal det påsmøres med en svamp. Giv det to lag. Her er en af de mange glas, som jeg har malet med maling og natron:

mal på glas 2
mal på glas

Mal med sand på dine glas

Tricket til at opnå det rå look, som vasen har, er sand. Sand fra stranden eller en sti. Sandet kan både være fint og mere grøft med småsten (men ikke større end 2 millimeter sten). Bland ca. 1,5 dl maling med 2 spsk sand og 1 spsk natron. Rør det godt sammen. Tag en svamp, tag lidt maling på svampen og strøg det på flasken. Flasken skal males anden gang, når første lag er tørt.

Her kan du se, hvordan min vase endte med at se ud:

mal på glas

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter