Inspiration til hvad du kan lave med selvhærdende ler
selvhærdende ler inspiration

Mangler du inspiration til selvhærdende ler? Så er du landet det rette sted. Selvhærdende ler er en fantastisk ting. Du kan lave så mange fine ting. Derfor efter jeg at arbejde med selvhærdende ler. Skåle, krukker, lysestager og mange andre fine interiør ting kan du lave med selvhærdende ler.

I dette blogindlæg giver jeg dig en masse inspiration til hvad du kan lave med selvhærdende ler sammen med opskrifter til hvordan du gør. Men inden vi dykker ned i inspirationen får du lige et par tip.

Mere inspiration til selvhærdende ler: Den sødeste kanin-krukke af selvhærdende ler

Tips til at arbejde med selvhærdende ler

Husk vand

Et uendeligt godt tip til når du arbejder med selvhærdende ler, samtidig modhjælper det også at dit ler projekt sprækker. Brug derfor et par minutter på at ælte vand ind i leres. Det du skal gøre er at dyppe hænderne i en skål vand, og herefter ælte leret til indtil leret har absorberet vandet.

Brug redskaber

Skal du få ting til at hænge sammen, eksempelvis en kant ovenpå en flade til en skål, så skal du gøre noget for at få de to flader til at hænge sammen. Det er en god ide, at du først og fremmest ridser den flade hvor et objekt skal placeret på til med f.eks. en gaffel.

En anden måde at få ting til at hænge sammen er ved at ridse siderne sammen. F.eks. hvis du vil lave en skål ved at placere kanten ovenpå bunden, så er det en god ide at ridse bunden der, hvor du vil placere kanten. Dermed hænger leret bedre sammen .

selvhærdende ler inspiration 2

Inspiration til selvhærdende ler

Første inspirationsprojekt: Mini vase af selvhærdende ler

Dette er absolut det letteste inspirationsprojekt med selvhærdende ler, jeg har på bloggen. Så er du ny og vil i gang med selvhærdende ler, så kast dig over denne fine vase. Eller kast dig over den, hvis du er ligeså forelsket i ler vasen, som jeg er.

Vasen kan bruges til tørrede blomster. Her kan du både vælge tørrede blomster med farve eller uden farve. Er du i tvivl om, hvilke blomster der beholder farven efter de er tørrer, så smut ned til din lokale blomsterhandel og hør dem ad. De fleste kender til brudeslør – som en blomst der beholder farven efter de tørrer.

MATERIALER

☆Selvhærdende/selvtørrende ler (jeg anbefaler denne type selvhærdende ler fra webshoppen MakeMake)
☆En lille skål
☆En skarp kniv
☆En kødnål eller en anden større nål

Start, som altid, med at ælte vand ind i leret – hermed er der mindre sandsynlighed for at leret sprækker.

Rul herefter en stor kugle. Brug en kagerullen til at rulle kuglen flad. Rul til kuglen er cirka 2 cm høj. Tag en skål og brug til at skære efter. Skær en cirkel ud af leret. Herefter skal du skære cirklen i to store halv. Du skal kun bruge den ene halvcirkel.

Nu skal du til at lave hullerne til vaserne. Tag en kødnål og stik huller indtil du rammer bordpladen. Hiv lidt rundt så du danner et større hul. Jeg lavede et mønster ved først at lave huller med 1 cm fra kanten hele vejen rundt og med 1 cm mellemrum. Herefter lavede jeg huller lidt tilfældigt fordelt i midten.

Dup til slut ovenpå hullerne, så de ser pæne ud i overfladen. Overfladens udseende har dog ikke den store betydning, da du ofte ikke vil kunne se den for blomsterne.

selvhærdende ler inspiration

Mere inspiration til hvad du kan lave med selvhærdende ler

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter