Guide til at male IKEA møbler – en løsning der holder

Maling er en fantastisk måde enten at forny, upcycle eller skabe et mere eksklusivt look på dine IKEA møbler. Dertil er det også blevet en hel trend med at gøre IKEA møbler mere eksklusive med maling, lister og stuk.

IKEA møbler er ofte lavet af MDF plader, som kan gøre det besværligt at male dem – eller sikre at din maling holder. Derfor er det vigtigt, at du har den korrekte fremgangsmåde.

Se også: Lav din eget indbyggede IKEA reol

Skal man slibe sine IKEA møbler inden man maler?

Generelt er det et godt råd, at slibe sine møbler inden man maler dem. Når du skal male gamle kommoder og træ skabe. Her handler det ofte om, at slibe gammel maling af, så den nye maling sidder bedre fast og er mere holdbar.

Skal du male IKEA møbler, som allerede er malet. Så giver det god mening, at du sliber dem først.

Men drejer det sig om IKEA møbler af MDF, så giver det faktisk ikke mening af slibe dem først. Derfor jeg vil ikke råde dig til det. Det er spild arbejde. Det samme gælder også, hvis du skal male træ IKEA møbler som f.eks. IVAR serien.

mal ikea møbler

DIY: IKEA indbygget reol

Step 1: IKEA møbler skal grundes

Første step er vigtig – vigtig for at få succes med dine malede IKEA møbler. De skal grundes – og vælg gerne en kvalitetsgrunder som f.eks. en hæftegrunder fra Gjøko. Jeg har anvendt hæftegrunderen fra Gjøko, købt hos Malgodt, til alle mine IKEA møbler. Grunderen gør det arbejde, som du måske tror slibningen gør. Grunderen sikrer generelt, at malingen sidder fast og holder lang tid.

Du skal grunde minimum 2 gange, når det gælder IKEA MDF møbler.

Step 2: Sådan maler du IKEA møbler

Næste skridt er at male møblerne. Her er det vigtigt, at du vælger en træmaling. Du kan godt bruge vægmaling, hvis du skulle have en rest til overs, men vægmaling har slet ikke den samme holdbarhed som træ- og metalmaling. Denne type maling er meget mere holdbar.

Skal du male med pensel eller rulle på dine IKEA møbler?

Pensel eller rulle? Det er faktisk op til dig – i hvert fald når det kommer til holdbarheden. Her handler det om looket. Nogle er til pensel-looket, at man kan se de tykke penselstrøg. Andre foretrække looket, som en rulle giver – en mere jævnt look.

En helt anden ting er tiden, det er meget hurtigere at male med rulle 😉

MATERIALER
☆Kvalitetsgrunder som f.eks. Gjøko hæftegrunder fra Malgodt
☆Træmaling, personligt er jeg helt vild med Jotuns farver, som jeg kan få blandet hos Malgodt. Jeg købte selv denne træmaling i en af Jotuns farver
☆Pensel eller malerrulle. Personligt er jeg vild med denne korthårede rulle fra Malgodt
Genial afdækning, hvis du skal male en reol, som står op af væggen eller skal male en væg

mal ikea møbler

IKEA Billy hack

mal ikea møbler

Make-over af et IKEA KALLAX skab

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter