IKEA Kallax hack
ikea kallax hack 4

Jeg tror, at dette er mit hidtil bedste IKEA hack. Det klassiske IKEA møbel, Kallax, er forvandlet til et nutidigt og moderne møbel med låger af flet-lignende stof. Ja, jeg er ret stolt, som du nok kan høre.

Jeg købte faktisk min Kallax brugt. Så det her var en virkelig billig omgang 😀

ikea kallax hack 4
ikea kallax hack 4
ikea kallax hack 4

IKEA Kallax hack: TIP – brug hør stof til lågerne

I stedet for det klassiske flet som du sikkert har set mange steder, så brugte jeg hør stof fra IKEA, som er virkelig billigt! Så hvis du vil spare en ekstra øre og få et lidt andet look, så brug hør stof.

Hør stoffet er et stift type stof, men hvis du skal bruge det som en låge, så skal du bruge noget til at stivne det. Sådan noget hedder vlieseline. Det er noget stof, som du stryger på hør stoffet, så det bliver stift. Du kan købe vlieseline i flere stofbutikker. Jeg købte dette hos Selfmade.

Se også: DIY daybed – nem og virkelig BILLIG daybed

IKEA Kallax hack: Sådan gør du

MATERIALER
☆ En kallax reol
☆ Brædder til at lave rammen for de to låger
☆ Brædde til fødderne
☆ 8 vinkelbeslag (til at sætte fødderne på)
☆ 8 hjørnebeslag til at sætte lågerne sammen (jeg købte mine i Jem og Fix)
☆ 4 hængsler til at sætte lågerne fast
☆ En hæftepistol
☆ Hør stof (jeg købte mit hørstof hos Selfmade)
☆ Vlieseline (jeg købte mit hos Selfmade, find det her)
☆ Grunder (jeg brugte denne fra Malgodt)
☆ Maling + malerrulle (jeg købte denne maling fra Malgodt)

IKEA Kallax hack: Guide til lågerne

Start projektet med at lave rammen til lågerne. Størrelsen på siderne til lågen afhænger af, hvor bredt et stykke træ du har købt. Derfor skal du starte med at måle bredden på din Kallax reol. Det skal du dele med 2, og her har du længden på de korte stykker, som udgør henholdsvis toppen og bunden på lågerne. Herefter skal du måle højden på din Kallax reol og trække 2*bredden på bræddet fra. Det er længden på siderne til lågen.

F.eks. hvis du har købt en brædde der er 4 cm bredt, og din Kallax er 80 cm høj, så skal siderne være 72 cm lange.

Sav nu dine stykker over ud fra dine målinger. Mal dine stykker i den ønskede farve og lad malingen tørre.

Nu skal du igang med at sætte siderne sammen til din låge. Her skal du bruge hjørnebeslag. Skru skruer i alle hullerne på beslagene.

Nu skal du igang med stoffer til lågerne. Start med at måle dit stof op til i to låger. Strug vlieseline på stoffet. Vlieseline behøver ikke dække hele stoffet, men et godt stykke af stoffet skal det dække.

Brug din hæftepistol til at klipse stoffet på bagsiden af lågerne.

Nu har du styr på lågerne. Se nedenstående video for en vejledning for hele projektet.

IKEA Kallax Hack: Samlet video guide

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter