Lav selv kort skabelon
lav selv kort skabelon 2

Er du klar til at få opskriften på en række nemme skabeloner til lav selv kort? Det får du nemlig her. Det med selv at lave kort, det kan virke meget besværligt. Men det behøves ikke at være særlig besværligt og avanceret. Det kan faktisk være ret let.

Er du fristet til at læse videre? Det håber jeg, jeg lover i hvertfald en masse fine lav selv kort skabeloner 🙂

Læs også: En masse ideer til fødseldagsinvitationer eller det letteste IKEA skoskab hack du nogensinde har set

Lav selv kort skabelon: Hvilken type af papir skal du bruge?

Hvis du besøger din lokale hobbybutik, så findes der med sikkerhed mange typer af papir. Og det kan være svært at vælge mellem de mange fine typer af papir. Jeg har altid nogle neutrale typer af papir liggende, fordi de duer til alle typer kort.

Den type papir som jeg oftest bruger er akvarel papir. Det er egentlig beregnet til at male på, men jeg synes, at papiret er utrolig flot, og derfor har jeg altid akvarelpapir liggende.

Et tip i forhold til papir er at gemme bagsiden af papirblokke. Det er oftest et brunt stykke karton, og det fungerer perfekt til lav selv kort.

lav selv kort skabelon 2

Hvilken type lim skal du bruge til dine lav selv kort?

Der findes mange typer af lim i dag, og det kan være en god ide at tænke over, om du har fat i den rette type lim. Derfor har jeg lavet en lille oversigt over de typer af lim, som jeg oftest bruger til mine lav selv kort.

Limpistol

Limpistolen er virkelig god at bruge til at lime større ting/pynt fast op dine kort. Et sjovt tip er at lime en form f.eks. et hjerte på dit kort og strøg med sand eller glimmer. Du kunne også skrive tak med lim og drysse med samme. Fordelen ved limpistolen er også, at det tørrer lyn-hurtigt.

Limstift

Limstiften er rigtig god til at lime tynde stykker papir på dit kort. Hvis du vil lime grafiske elementer eller et hjerte på dit kort, så er limstiften god. Hvis du bruger hobbylim her, så vil det papir, som du vil lime på blive vådt, og det ser ikke særlig godt ud.

Hobbylim

Hobbylimen har den ulempe, at det tager lidt tid før det tørrer. Så du skal have lidt tålmodighed. Hobbylimen holder bedre end limstiften, og så er den mindre synlig sammenlignet med limpistolen. Hobbylimen bruger jeg sjældent.

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter