Påskeæg af selvhærdende ler
påskeæg selvhærdende ler 1

Reklame, da denne DIY er en del af et samarbejde med Cchobby. 


Nem, fin og hurtig DIY. Det er, hvad der karakteriserer denne påske DIY med selvhærdende ler. Jeg elsker at arbejde med selvhærdende ler. Og denne gang kastede jeg mig over den sorte selvhærdende ler. Jeg har faktisk kun arbejdet med hvidt selvhærdende ler, men jeg tænker bestemt, at jeg i fremtiden skal prøve flere farver af f.eks. terracotta og lave nogle fine skåle eller potteplanter.

Vand og selvhærdende ler

Vand er en essentiel del af arbejdet med selvhærdende ler. Derfor bruger jeg altid en del tid på at ælte vand ind i leret inden jeg giver mig i kast med at forme. Det gør både at leret bliver lettere at arbejde med, og at leret ikke sprækker under tørringsprocessen.

Hvor lang tid skal det tørre?

Selvhærdende ler skal tørre i 24-48 timer, hvilket egentlig er et ret stort spænd. Og det kedelige svar er, at den endelige tørretid afhænger af den enkelte figur og figurens tykkelse. Disse påskeæg som er 0,5 cm tykke skulle tørre i 24 timer, men laver du tykkere figurer, så nærmer tørretiden sig de 48 timer.

Se også: 4 kreative påske ideer

påskeæg selvhærdende ler 1

Det skal du bruge til dine påskeæg af selvtørrende ler

MATERIALER
☆Selvtørrende ler i sort (find leret her)
☆Bladguld / bladmetal (find det her)
☆Ægge forme (jeg brugte disse æggeforme)

Jeg brugte desuden nogle fine perlehønsfjer på billedet. Disse kunne man med fordel lime på bagsiden af påskeæggene med en limpistol.

I HELE april måned kan du spare 🌟 15% 🌟 på ALT hos Cchobby ved brug af koden hobbyskuffen15 🙂 .

Sådan laver du dine påskeæg af selvtørrende ler

På Instagram har jeg lavet en simpel video, der viser, hvordan du laver de fine påskeæg. Se mere nedenfor.

påskeæg selvhærdende ler 1
påskeæg selvhærdende ler 1

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter