Krympeplast ideer – masser af ideer til hvad du kan lave med krympeplast
krympeplast ideer 1

Krympeplast er et virkelig fedt materiale, synes jeg. Man kan lave de fineste smykker, søde nøgleringe eller noget helt tredje. I dette blogindlæg får du en masse ideer til, hvad du kan lave til krympeplast.

Sådan arbejder du med krympeplast

Krympeplast er som navnet indikerer, det er et tyndt stykke plastik, som, når det hærdes i ovnen, bliver til helt hårdt plast. Når du skal lave forskellige former/smykker/nøgleringe, så skal du bruge en saks til at klippe det ud. Du skal dog være lidt forsigtig, når du klipper, fordi det kan godt revne i en retning, hvis du klipper en for skarp vinkel. Eksempelvis hvis du skal klippe en stjerne, så kan det være en god ide at klippe det i flere klip fremfor at klippe hele stjernen i et stykke.

Du kan også vælge at bruge et standsejern, som er, hvad jeg har brugt til denne stjerne halskæde. Og det er virkelig smart og nemt. Du får et meget skarpt klip. Du kan bare være opmærksom på, at krympeplasten krymper så den bliver 1/3 af den oprindelige størrelse.

Krympeplast ideer: Så lang tid skal det have i ovnen

Krympeplasten skal hærdes i ovnen, og det er lidt en sjov proces. Krympeplasten krøller sig nemlig sammen i ovnen inden at den retter sig ud igen. Det bedste er egentlig at holde øje med krympeplasten, og når der er glattet helt ud igen, så kan du tage den ud. Men det er vigtigt, at plasten har rettet sig helt ud.

Ovnen skal være 170 grader almindelig ovn.

Krympeplast ideer

Nøgleringe af krympeplast

MATERIALER
☆ Mat transparent krympeplast (jeg køber mit krympeplast her)
☆ Farveblyanter (find nogle her)
☆ Nøgleringe (jeg købte mine nøgleringe her)
☆ Motiver printet på A4

Print et fint motiv på et A4 ark, læg et stykke mat transparent stykke krympeplast oven på papiret, og lad dine børn farve motivet på krympeplasten. Klip motivet ud af krympeplasten. Tag en hul maskine og tryk et hul på motivet. Bag motivet i ovnen på et stykke bagepapir.

Krympeplast nøgleringe: Sky

krympeplast ideer 1

Smykker af krympeplast

Stjernehalskæde af krympeplast

MATERIALER
☆ Stansejern med stjerne (du kan købe et stansejern hos CChobby)
☆ Krympeplast i hvid blant og transparent glat (jeg køber mit krympeplast her)
☆ O-ringe
☆ Rungtang (ligesom denne)

Du skal trykke 3 stjerne med stansejernet: 2 af hvid blant krympeplast og 1 af transparent glat krympeplast. Tryk nu huller i stjerne med en hullemaskine – her er det vigtigt, at du trykke hullet så langt inde på stjernen som muligt. Se billedet nedenfor for at se placeringen af hullet.

Bag stjerne i ovnen og lad dem køle af. Når de er kolde, kan du sætte en o-ring fast med en rundtang.

krympeplast ideer 1

Halskæde med geometrisk krympeplast motiv

krympeplast ideer 1

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter