Maling til selvhærdende ler

Hvilken maling skal du vælge til selvhærdende ler?

Min anbefaling når du arbejder med denne slags ler er, at du vælger akrylmaling. Akryl maling fungerer rigtig godt til selvhærdende ler. Men når det er sagt, så kan du sagtens bruge andre slags maling. Du kan også bruge vandbaseret maling som eksempelvis hobby maling, som ofte er den type maling de fleste har stående i deres hobby skab.

Hertil er det vigtigt at nævne, at dit ler skal være helt tørt før du begynder at male – ellers vil det ikke sidde fast.

Når det kommer til valg af farver, så er jeg en sucker for pastel og dushede farver. Så hele min male-reol er fyldt med sådanne farver.

Her køber jeg min maling til selvhærdende ler

Jeg køber alt min maling hos hobbywebshoppen Rito – både fordi de har et stort udvalg og fordi de har nogle gode priser 🙂

Se også: Inspiration til hvad du kan lave med selvhærdende ler

maling selvhærdende ler 1

En nem vase af selvhærdende ler. Find vejledningen lige her.

Maling og holdbarhed for leret

Maling forbedrer holdbarheden

Udover at maling på selvhærdende ler tilføjer noget visuelt, så forbedrer det også holdbarheden på dit ler produkt. Selvhærdende ler er, når det er færdigtørret, sådan lidt støvet. Derfor vil jeg altid anbefale, at du enten maler det eller giver det en omgang lak.

Lak forbedrer også holdbarheden

Lak er en anden måde at forbedre holdbarheden af dit let projekt. Der findes både lak med en shiny og en mat effekt. Du kan finde lak til selvhærdende ler her:

Og heldigvis findes der i dag både shiny og matte typer af lak. Så du behøver ikke at frygte lakkens udseende, hvis du ikke er vild med et meget skinnende look.

maling selvhærdende ler 1

Se vejledningen til at lave dette fine skilt af selvhærdende ler lige her.

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter