Jule perleplader: En masse ideer til jule perleplader
perleplader jul

“Nu er det altså jul igen, det la’r sig ikke skjule”. Jul er en fantastisk hyggelig tid, hvor de lange mørke dagen forvandles til hyggelige tider med traditioner, julelys, bagning og samvær. Det betyder for mit vedkommende, at jeg har tid til at sidde og hygge med jule perleplader.

Jule perleplader: Sådan stryger du dine perleplader til perfektion

Strygningen af dine juleperleplader har meget at sige i forhold til det endelige resultat. Jeg har i mange år strøget mine perleplader forkert, hvilket endte i fladmaste perleplader, som mistede udtrykket. Og det er ærgerligt. Derfor skal du tænke over, hvordan du stryger dine perleplader.

Jeg har samlet et par gode fifs til, hvordan du stryger dine jule perleplader.

Stryg ved medium varme

Man kan blive fristet til at skrue op for varmen, når man stryger perleplader, fordi så går det hurtigere. Måske ungerne står og plager ved siden af, og det skal bare gå stærkt. Men det må du ikke. Hold den ved max medium varme. Det bliver du glad for i den sidste ende.

Stryg med vand i strygejernet

De fleste strygejern har en slags dampfunktion, hvorfor man fylder strygejernet med vand. Jeg prøvede at fjerne vandet, fordi jeg troede, at det var meningen. Men jeg fandt faktisk i ud af, at jeg skal beholde vandet i strygejernet – MEN dampfunktionen skal ikke været slået til.

Stryg let og i cirkler

De fleste har en tendens til at trykke, når du stryger, fordi igen – det går stærkere. Men resultatet bliver heller ikke ligeså flot. Det er vigtigt, at du ikke trykket, men stryger let. Derudover skal du stryge i cirkler.

jule perleplader

Jule perleplader: Brug dem til mange forskellige ting

Jule perleplader kan bruges til mange ting. Nogle ideer til hvad du kan bruge dine jule mønstre til er:

Jule perleplader til julepynt

Nedenfor finder du mange små fine jule perleplader, som kan pynte dit juletræ. Hjemmelavet julepynt er hyggeligt. Alt den kærlighed og hygge som ligger bag julepynten gør det til en helt anden oplevelse at kigge på juletræet.

Og her må du ikke spare på glimmeret. Glimmer gør alting en smule bedre. Pensl med lidt hobbylim og dyp din perleplade ned i en skål glimmer. Det er bare fint!

Se også: Den store samling med perleplade mønstre

Jule perleplader som servietringe

Man kan lave de fineste servietringe med perleplader. “Hvad kan man?!”, tænker du måske. Men jo, den er god nok. Perleplader kan nemlig formes/bukkes. Det du skal gøre er, at når perlepladen er færdigstrøget, så skal du bukke/folde den forsigtigt. Den kan godt være ret varm at røre ved, så vær forsigtig. Men det er vigtigt, at de er nystrøget, fordi ellers bliver det sværere at bukke/folde dem uden at de knækker.

Du skal folde/bukke dem, mens du holder dem under den kolde hane. Og det går stærkt. Derfor skal du have din form klar, når du holder den under den kolde hane.

Juleperleplader til julepynt

Løft dine fine perleplader op fra bordet med en lille fod. Hermed kan din perleplade-nøddeknækker, -ballerina, -nisse og -stjerne tilføre en masse hygge til julebordet. Når det kommer til fødder til perlepladerne, så skal du oftest bruge to fødder til en perleplade. Fødderne er faktisk super nemme at lave. Du finder opskriften på perleplade fødderne nedenfor.

jule perleplader
jule perleplader

Jule perleplader med glimmersting

Disse fine perleplader med glimmersting er perfekt til jul. De kan bruges til at pynte på gaverne, de kan pynte på træet eller hænge i vinduet. Du kan finde vejledningen til perlepladerne med glimmersting her.

jule perleplader
jule perleplader

Jule perleplader med hvide sting

Fine, stilrene perleplader der med den sorte farve og de enkle hvide sting pynter så fint ind i ethvert nordisk julehjem eller som pynt på julegaverne. Find de fine sorte juletræer med hvide sting her.

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter