Perleplader jul
perleplader jul

Jeg elsker at lave perleplader til jul. Julen er for mig lig med tid til hygge og bare tid til at bruge tid på gaver, tid på at pynte op og tid til at lave kreative julede projekter.

Og jeg elsker endnu mere, at jeg har findet ud af, hvor meget mere du kan med perleplader. 3D perleplader, perleplader der foldes, perleplader med sting og perleplader vendt i glimmer. Og det samme vil gå op for dig, når du når bunden af dette blogindlæg.

I dette blogindlæg får du en masse inspiration til julede perleplader. Jeg vil blandt andet vise dig, hvordan du laver de fineste perleplader med glimmersting.

Perleplader og jul: Hvad kan du bruge dine perleplader til

Jeg elsker virkelig jul. Jeg elsker at man til jul gør så meget ud af hyggen og oppyntningen af hjemmet. I juletiden er der hjemme hos os masser af tid til kreative jule projekter – en af dem er at lave perleplader. Og vi bruger vores jule perleplader til en masse forskellige ting. Derfor vil jeg lige give dig nogle ideer med på vejen i forhold til, hvad du kan bruge dine jule perleplader til:

Serviettinge

Du kan lave mange fine servietringe med perleplader til julebordet. Jul er for mig lig med glimmer, og derfor skal mine servietringe fyldes med glimmer.

Du laver dine servietringe ved at folde dine perleplader, således at du danner en ring. Du kan læse mere om det med at folde perleplader i dette blogindlæg.

Pynt til juletræet

Hæng dine perleplader op på juletræet. Brug gerne glimmer snor eller lækkert satinbånd til at hænge perleplader i, det giver et mere eksklusivt look.

Pynt til julebordet

Julen er en af de højtider, hvor der ofte bliver gjort meget ud af bordpynten. Og her kan perlepladerne blive en del af denne. Spred dine perleplader ud på bordet. Du kan også vælge at rulle dine perleplader i lim og glimmer – glimmer gør jo bare alting lidt bedre, synes du ikke? 😉

Se også: Cute perleplader med små dyr

perleplader jul

Perleplader til jul: Sådan stryger du dine perleplader

Det der med at stryge sine perleplader. Det virker ret lige til. Meeen her jeg dog lige tilføje, at din strygning har stor betydning for det endelige resultat. Det synes jeg i hvert fald. Derfor får du lige et par gode tips med på vejen til en perfekt strygning.

Stryg ved medium varme

Når man skal stryge dine jule perleplader, så fristes man til st skrue op for varmen for at blive færdig i en fart. Men her er du nødt til at væbne dig med lidt tålmodighed, fordi det bedste resultat får du, hvis du stryger ved medium varme.

Hertil skal du lade vandet blive i dit strygejern. De fleste strygejern indeholder en lille vandbeholder til når dampfunktionen er slået til. Jeg plejede at fjerne vandet fra strygejernet, fordi jeg troede, at det var bedre for strygningen, men det havde den modsatte effekt. Så selvom du ikke skal bruge dampfunktionen, så giver vandet en bedre strygning.

Stryg i cirkler

De fleste gør det automatisk, og det er godt, fordi strygning i cirkler giver et bedre resultat. Det giver en mere jævn strygning.

Lig perlepladen unde pres

Et godt tip for at få en helt lige perleplade er at ligge den under pres. Du kan bruge et let skærebræt til at holde perlepladen under pres.

perleplader jul
perleplader jul

Julede perleplader med glimmersting

MATERIALER
☆ Hvide hama perle / rørperler
☆ En firkantet perleplade, en rund perleplade, en stjerne perleplade og en sekskantet perleplade
☆ Denne guldtråd fra Cchobby
Perlenål som denne fra Cchobby
☆ En limpistol

Start med at lave dine perleplader. Du finder mønstrene nedenfor.

Når dine perleplader er færdige og strøget, så skal du i gang med dine guld sting. Her skal du bruge en perlenårl for at guldtråden kan komme igennem hullerne. Du skal lave krydssting flere steder på perlepladen. Når du er færdige med stingene på 1 perleplade, så skal du lime trådenden fast med en limpistol, således at stingene ikke går op.

perleplader jul
perleplader jul
perleplader jul
perleplader jul
perleplader jul
perleplader jul

Flere ideer til perleplader med juletema

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter