Lav selv julekort
lav selv julekort

Det at lave sine egne julekort, det er så hyggeligt efter min mening! Julen er lig med masser af tid til hygge med sine nærmeste, og hvorfor ikke bruge den tid på at lave dine egne julekort.

Er det ikke vildt svært at lave sine egne julekort?

Det spørgsmål har du eller stiller du måske dig selv? Men svaret er nej. Det kan sagtens være nemt at lave dine egne julekort. I dette blogindlæg får du en masse inspiration til, hvordan du selv kan lave dine egne julekort.

Se også: Disse ting kan du genbruge fra dit hjem til dine julekort

Hvad skal du bruge, når du selv skal lave julekort?

Tegn selv dine julekort: Alt hvad du behøver er to ting

Hvis du vil lave de samme julekort, som jeg har lavet, hvor jeg hat tegnet mine motiver, så skal du blot bruger to ting: Papir og tynde tudser. Du tænker måske allerede nu: “Så flot kan jeg slet ikke tegne”. Men jo, det kan du i hvert fald. Du skal blot kende til nogle grundlæggende tips, og dem får du længere nede i blogindlægget.

Hvad skal du generelt bruge, når du selv skal lave julekort?

Papir

Først og fremmest skal du bruge basis papir – alt det papir som skal danne selve kortet. Her bruger jeg oftest akvarelpapir, fordi jeg synes, at det er noget vildt lækkert og flot papir. Du kan også bruge karton i forskellige farver. Herudover skal du bruge dekorations papir – altså papir til at lave motiver på dit kort. Her kan du bruge mange forskellige typer af papir. Besøg din lokale hobbybutik og se, hvad de har på hylderne.

Lim

Lim, lim og lim. Lim er en grundingrediens, når du selv skal lave julekort. De typer lim som jeg oftest bruger er limpistol, limstift og hobbylim. Limpistolen bruger jeg til at lime større ting på kortet. Det kunne være en pom pom, som ligner en julekugle eller en perleplade med en julestjerne. Limstiften bruger jeg til at lime papir ovenpå papir. Det kunne være en trekant i noget flot papir, som danner et juletræ på mit kort. Hobbylimen bruger jeg også til at lime større ting på julekortet.

Glimmer

Du kan ikke lave dine egne julekort uden at komme omkring glimmer. Glimmer gør alting lidt bedre 😉 Og det gør de fleste julekort lidt pænere. Her bruger jeg både løst glimmer eller glimmerlim.

Genbrug ting fra dit hjem til dine julekort

Du tænker måske slet ikke også det, men du har med sikkerhed masser af ting i dit hjem, ting som du ellers smider ud, som du kan genbruge i årets julekort. Læs med i dette blogindlæg.

lav selv julekort

Et par gode fif til at tegne dine egne julekort

Inden tanken rammer dig: “Jeg er IKKE særlig god til at tegne. Jeg kan slet ikke tegne så flotte kort”. Så vil jeg lige stoppe dig. Fordi jeg ved, at du kan. Jeg har aldrig set mig selv som en person, der var god til at tegne. Jeg er også typen, der har en vildt grim håndskrift 😀 Men det kan godt være let at tegne sine egne julekort, hvis du bare bruger et par fif.

Tegn små ting på dine julekort

Når man tegner små ting (blomster, blade, hjerter), så betyder detaljerne ikke lige så meget. Derfor kan du med fordel gå efter de tegninger, som består af en masse små ting for eksempel de to kranse. Det er også mine favoritter, jeg synes faktisk, at det er helt vildt flotte.

Tegn efter noget

Måske det er et gammelt trick, men ikke desto mindre er det et godt trick. Det hjælper at tegne efter noget. Og du får det hele serveret på et selvfad. Du kan nemlig tegne efter mine kort 😉

Øvelse gør mester

Som med så meget andet så gør øvelse mester. Jo flere gange du øver dig i at tegne, jo bedre bliver du. Jeg er selv blevet meget skarpere med min pen efter jeg begyndte at tegne igen. Jeg har udover disse julekort også tegnet mandala tegninger, som du kan finde og downloade her.

Lav selv julekort: Sådan gør du

MATERIALER:
☆ Akvarel papir eller en anden type basispapir
☆ Tynde tusser også kaldt Fineliner tusser som eksempelvis disse tusser

Klip dine kort ud i de ønskede størrelser. Du kan med fordel bruge en papir skæremaskine for at sikre, at du får helt lige kort. Det virker måske lidt overkill at købe en skæremaskine – sådan havde jeg det også i mange år. Men efter jeg købte min har jeg ikke set mig tilbage, jeg elsker den. Og jeg bruger den hver gang, at jeg skal lave kort. Du kan købe en skæremaskine flere steder. Jeg købte faktisk min i Netto i sin tid.

Tegn dine motiver på dine julekort. Voila, dine kort er færdige.

Motiverne til dine julekort

lav selv julekort
lav selv julekort
lav selv julekort
lav selv julekort
lav selv julekort

Andre nemme julekort som du selv kan lave

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter