Mandala tegninger – en masse tegninger til download
mandala tegning 2

Mangler du mandala tegninger, som du kan gå i kast med? Jeg har samlet en håndfuld mandala tegninger, som du kan downloade. Jeg giver dig også gode råd til at komme i gang med at tegne dine egne mandala tegninger.

Mandala tegninger er virkelig afslappende, hvis du spørger mig. Jeg kan helt glemme tid og sted, når jeg sidder med en mandala tegninger.

Se også: Perleplader for voksne

Farver til at farvelægge mandala tegninger

Mandala tegninger er kendetegnet ved små områder, der skal farves. Derfor skal du gå efter nogle tynde tudser, som oftest har navnet “fineliner”. Du kan købe fineliner tudser flere steder – Tiger, Søstrene Grene, Panduro Hobby og Bog & Ide.

Du kan godt bruge almindelige tynde tudser, men når du først kommer i gang med mandala tegninger, så vil du også erfare, at det er lidt sjovere med det rette ‘grej’.

Mandala tegninger til flere formål

De fine mandala tegninger, som du kan finde nedenfor, kan både bruges til ophæng men også til personlige kort og søde hilsner. En af tegningerne passer godt til, at du kan indsætte din egen overskrift.

mandala tegning 2

Sådan tegner du selv en mandala tegning

Alle kan tegne fine små tegninger

Du tænker sikkert: “Det kan jeg da slet ikke finde ud af, jeg er slet ikke så god til at tegne”. Og her tager du faktisk fejl. Jeg er personligt ikke særlig god til at tegne. Og nu tænker du helt sikkert: “Nu underdriver du helt sikkert. Sådan en kreativ type som dig, du kan med sikkerhed tegne”. Men nej, jeg er ikke god til at tegne. Grunden til at jeg er god til mandala tegninger, det skyldes, at en mandala tegning består af en masse små tegninger. Det er faktisk de mange små tegninger, som gør at mandala tegningen er pæn. Og de små tegninger, de er lettere at tegne – her ser man ikke små fejl eller skæve streger, fordi de er så små.

Brug redskaber

Rigtig mange mandala tegninger er tegner ud fra streger, cirkler og andre former, som danner rammerne for de små tegninger, som udgør den samlede mandala tegning. “Jamen, hvor skal jeg starte?” tænker du måske. Tag et kig på nedenstående video, hvor de viser, hvordan du kan komme i gang med en nem mandala tegning ved brug af en lineal.

Øvelse gør mester

Som med så meget andet, så gør øvelse mester. Jo flere gange, at du tegner en bestemt form for lille blomst eller blad, jo bedre bliver du.

Tegn efter

Det er altid lettere at tegne efter – det synes jeg i hvert fald. Derfor finder jeg også en masse inspiration på pinterest. Tag et kig på min tavle, hvor jeg har samlet en masse tegninger, skabeloner med mere, som du kan bruge til din næste mandala tegning.

mandala tegning
mandala tegning 4

Mandala tegninger til download

Andres tegninger til download

Der er samlet en hel masse tegninger på denne hjemmeside, som du kvit og frit kan downloade og tegne.

Egne tegninger til download

Jeg har også selv tegnet nogle mandala tegninger, som du er velkommen til at downloade og tegne:

mandala tegning 2

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter