Julekort – lav selv eller download dine julekort
julekort 9

Måske du er den kreative type, som gerne vil lave dine egne julekort. Måske du er typen, som ikke orker at lave julekort, men som gerne vil lave en fin hilsen til dine kære. Uanset hvilke typen du er, så er du landet det rette sted. Jeg har samlet en masse ideer til nemme lav-selv julekort og nogle finde kort, som du nemt kan downloade og printe. Du finder begge dele nederst i blogindlægget.

Julekort – gør det til en aktivitet for hele familien

Hjemmelavede julekort er hyggeligt, når der er tid til at lave dem. Derfor kan det være en god ide at gøre det til en aktivitet for hele familien. Dine børn vil elske at være med til at lave julekort.

Hvis dine børn skal være med, så skal det også være på deres niveau. Har du helt små børn, så skal det få hurtigt og det skal være let. Har du lidt ældre børn, så må det gerne være lidt sværere. Lidt længere nede i blogindlægget viser jeg dig, hvad du skal bruge til at lave julekort.

Se også: Den perfekte hjemmelavede julegave: Dip dye stearinlys

Genbrug og lav julekort

Når du skal i gang med julekort, så tag et kig rundt i dit hjem. Er der noget, som kan genbruges til dine julekort. Det måske være lidt svært at spotte, men læs videre og så giver jeg dig nogle tips til, hvad du kan genbruge:

Disse ting kan genbruges til julekort:

  • Dutter til mælkekartoner: Pels dem med lim, rul dem i glimmer og lim dem fast på et kort som små julekugler. Tegn en tynd streg fra julekuglen og til toppen at kortet, som julekuglen “hænger i”.
  • Brug de sidste servietter fra en pakke servietter til at klippe stjerner til et forsiden af et julekort.
  • Klip en stor trekant (som form af et juletræ) ud af gamle aviser.
  • Brug gamle kartofler til at lave sjove jule kartoffeltryk.
  • Brug en plastikprop til saftevand, mal den rød eller rul den i lim og derefter rød glimmer. Klister den på midten af papiret og tegn øje og gevir. Voila og du har Rudolf!

Hvad skal du bruge til at lave julekort?

Når du skal i gang med at lave dine egne julekort, så er der nogle basis ting, som er gode at have “på lager”.

Papir

Du skal selvfølgelig bruge papir til at lave kort, og her tænker jeg ikke på klassisk A4 papir, nej du skal have fat i noget lidt tykkere af slagsen. Det kan enten være karton, avarel papir (det er min personlige favorit) eller noget andet papir, som du kan købe i Panduro Hobby eller Bog & Ide. Det vil også være en god ide, at have flere typer af papir og i flere forskellige farver, så du kan bruges det ovenpå hinanden til at lave motiver på dit kort.

Lim

Du skal også have fat i noget lim. Når du arbejder med kort vil det hovedsagligt være limstifter og en limpistol. Limstiften er god til at lime papir sammen, hvorimod limpistolen er god til lidt større og tungere ting som eksempelvis en mælkeprop (se forklaring til ideen under “Genbrug for julekort” ovenfor).

Glimmer

Glimmer, glimmer, glimmer. Det er virkelig løsningen på alt. Glimmer kan gøre ethvert kort flot, og det kan bruges til mange forskellige ting. Du kan eksempelvis bruge din limstift til at tegne en julekugle eller et juletræ, og så drysse glimmer ovenpå limen.

Bånd

Bånd er ikke et must, men en sløjle kan være en fin detalje på forsiden af dit kort.

Gratis julekort klar til download

Nedenfor finder du en række julekort. Ved nogle af julekortene har du mulighed for at indsætte egen skrift og billede. Her kan du bruge versionen med skrift som inspiration til, hvad du kan skrive og hvilken skrifttype og skriftfarve, du kan bruge. Et godt tip herfra er, at benytte en anderledes skrifttype og bruge en skriftfarve, som matcher kortet. Så drop den sorte skriftfarve!

julekort
julekort
julekort
julekort
julekort
julekort
julekort

Ideer til hjemmelavede julekort

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter