Flotte perleplader
flotte perleplader 3

Jeg elsker at lave flotte perleplader, som faktisk kan bruges til noget. Perleplader som kan bruges som en del af indretningen, som pynt, som en del af borddækningen eller som noget helt fjerde. I dette blogindlæg har jeg samlet mine flotteste perleplade mønstre.

Jeg ved ikke med dig, men for mig er perleplader en virkelig meditativ aktivitet. Jeg elsker at bruge en hel dag på at lave perleplader. En stille søndag med levende lys på bordet, morgenbrød fra bageren og masser af tid til fordybning.

Se også: Perleplader for voksne

flotte perleplader 3

Hvordan laver man 3D perler?

Skal man next level med perleplader, så skal man prøve de såkaldte 3D perler. 3D perler handler egentlig bare om at lave perleplader i flere lag, det handler om at bygge perleplader ovenpå hinanden. Og det kan gøres på mange måder.

Når jeg laver 3D perler, så er det oftest blomster. Men dem har jeg til gengæld lavet mange af. og nedenfor finder du opskriften på et blomstertræ med 3D perler.

Hvordan former eller bukker du dine flotte perleplader?

Nogle af mønstrene nedenfor inkluderer en bukning af din perleplade. Og det kan lyde ret avanceret. Men det er det slet ikke. Det kan dog kræve, at du øver dig et par gange. Selv bukningen skal ske så snart, du har strøget din perleplader – her er den nemlig varm, hvorfor det er muligt at folde den. Det kan være en rigtig god ide at stryge en perleplade af gangen, fordi de bliver hurtigt kolde efter strygning og derfor også svære at bukke/folde.

Sådan gør du:

  1. Stryg din perleplade på begge sider.
  2. Tænd for den kolde vandhane.
  3. Tag din perleplade og fold den som vejledningen instruerer. Hold foldningen mens du holder perleplader under den kolde vandhane.
  4. I stedet for selv at bukke perleplader, så kan du bruge en lille skål og trykke perlepladen ned i skålen. Hermed bukkes perlepladen. Hold skålen under den kolde hane.

Hertil vil jeg også nævne, at man ikke kan folde på en forkert måde efter min mening. Der findes ikke en perfekt foldning. Det handler flot om at give dine perleplader former, så de ser mere virkelige ud. Alle mine blomster er folder på forskellig vis.

Perleplader til flotte perler

Jeg får ofte spørgsmålet: Hvor køber du dine perler? Personligt så er jeg helt vild med nude og sarte farver. Og dem kan man ikke sådan lige finde i f.eks. Søstrene Grene eller mindre hobbybutikker. Derfor køber jeg oftest mine perle online med mindre at jeg akut skal bruge nogle perle til et projekt :D, så går jeg i Panduro Hobbys butik i Aarhus C.

Oftest køber jeg derfor mine perler hos webshoppen, Rito, som har et stort udvalg af farver. Mine favorit farver er:

Et blomstertræ med flotte 3D perleplader

MATERIALER:
☆Hvide rørperler
☆Grønne rørperler
☆To nuancer af en farve hama perler / rørperler (jeg bruge denne tyrkies og denne mørke tyrkies)
☆En firkantet perleplade f.eks. denne perleplade
Grøn ståltråd og en limpistol (du kan enten lime blomsterne på grenen eller bruge ståltråd til at fæstne dem til grenen)
☆En stor gren / mini træ

Start med at lave mønstrene til dine blomster og blade. Jeg lavede 5 af de store blomster, 7 af den lille blomster og 5 blomsterblade. Mønstrene finder du nedenfor.

Når perlepladerne er færdige, så stryges de en efter en. Når du har strøget en perleplade, så skal den bukkes/foldes. Fold perlepladen og hold den ind under den kolde hane. Få sekunder efter er den stiv og kold. Se vejledningen for at folde/bukke dine perleplader længere oppe i blogindlægget.

Når alle blomster er færdige, så skal du lave dine 3D blomster ved at lime den lille blomst på den store blomst. Som nævnt lavede jeg 5 3D blomster, hvor en lille blomst er limet på en stor blomst, og 2 små blomster som sad seperat på grenen.

Perleplade mønstre

Den store blomst

Den lille blomst:

flotte perleplader 1

Blomsterblad:

flotte perleplader 3

Flere flotte perleplader

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter