Polymer ler: Hvad er polymer ler, og hvad kan man lave?
Polymer ler er det samme som fimo ler, som er det samme som cernit. Kært barn har nemlig mange navne.

Den skønne ler type, som polymer ler netop er, kan anvendes til mange forskellige ting. Jeg bruger polymer ler til indretningen i vores hjem, men også i høj grad til alle mulige typer af smykker.

Fordelen ved polymer ler er, at det er nemt at forme. Og når det er blevet “bagt” eller “brændt” i din egen ovn, så er det meget hårdt, og kan derfor tåle lidt af hvert.

Derudover er polymer ler en super fin ide at lave sammen med dine børn. Du kan lave nogle fine ting, som du faktisk kan bruge. Og dine børn kan lave fine farverige figurer, monstrer eller hvor deres fantasi nu fører dem hen.

Se også: Ideer til hvad du kan lave med polymer ler

Polymer ler skal bages i ovnen. Det skal have cirka 30 minutter, så er du ihvertfald på den sikre side, og ovnen skal stå på max 130 grader.

Jeg har lavet flere ting med polymer ler: Smykker, nøglering og decor regnbuer. Jeg har samlet alle mine opskrifter her, så du kan finde inspiration til at komme igang med polymer leret.

Halskæde tegn med polymer ler

Hvilke typer polymer ler findes der?

Polymer ler, fimo ler, cernit – kært barn har mange navne. Polymer ler er den overordnede betegnelse. Polymer ler er altså ler, som man kan modellere og som man kan hærde i ovnen. Der findes forskellige typer af polymer ler. De mest kendte er Cernit og Fimoler. De to typer ler er lidt forskellige, hvor Fimoler er en smule blødere i modsætningen til Cernit. Derfor er Fimoler ofte mere børnevenligt, da der er nemmere at komme igang med.

Hvor køber jeg polymer ler?

Jeg køber mit polymer ler flere steder. Det afhænger af, hvornår jeg skal bruge det. Hvis jeg skal bruge det med det samme, så smutter jeg ned I Aarhus C i Panduro Hobby, men det er en del dyrere her end online. Er jeg i lidt bedre tid, så bestiller jeg hos Rito. Du kan finde deres varianter her.

Hvordan arbejder man med polymer ler?

Når du skal igang med at arbejde med polymer ler, så skal du ælte det godt igennem, så er det mere medgørligt at arbejde med. Dog kan leret også blive lidt for blødt, og så må det en tur i køleskabet til det har en mere fast konsistens igen.

Polymer ler: En masse ideer

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter