Vinterferie aktiviteter: 8 kreative aktiviteter for hele familien
Vinterferie aktiviteter

Vinterferie. En glædelig pause efter et gråt og mørk januar. Men hvad skal vi lave? Mangler du nogle aktiviteter for dine børn? Jeg giver dig 10 kreative vinterferie aktiviteter – for hele familien.

Vinterferie aktiviteter

1.Vinterferie aktivitet: Lav sjove ting med saltdej / trylledej

Det gode ved saltdej er, at du altid har alle ingredienser (i hvert fald for de flestes vedkommende). Mel, salt og vand. Det er det! Derfor kan du give dig i kast med saltdej uanset hvor du holder vinterferie. Find opskriften på saltdej her.

Lav sjove figurer

Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan lave med saltdej. Så lad dine børn tænke kreativt og vildt med fantasifulde figurer. Figurerne kan efterfølgende bruges i en fantasifuld leg. Find opskriften på saltdej her.

Lav fine interiør produkter

Saltdej er ikke kun for børn – nej det er bestemt også for voksne. Jeg har lavet flere fine skåle og vaser med saltdej. Prøv for eksempel denne fine skål af saltdej, som du kan se på billedet nedenfor.

Vinterferie aktivitet nummer 2: Byg et dukkehus med en papkasse

En sjov aktivitet til din families vinterferie, og som jeg har lavet utallige gange i min barndom er et dukkehus af en papkasse. Der kan gå et utal af timer med at indrette, male og lave møbler eller andre fine ting til dukkehuset.

Vinterferie aktiviteter

Vinterferie aktivitet nummer 3: Mal på sten

Maling af sten er altid en hyggelig vinterferie aktivitet – og tilmed en aktivitet for hele familien. Jeg synes personligt, at det er så skønt, når man kan bruge ting fra naturen – at en gåtur på stranden kan fører til de fineste ting.

Man kan nemlig lave mange ting med malede sten:

  • Søde dyr
  • Planteskilte
  • Velkomst skilt til fordøren
  • Interiør sten
  • Dørstopper

Læs mere om hvordan du gør i dette blogindlæg.

Vinterferie aktiviteter

Vinterferie aktivitet nummer 4: Mal på glas

Du vil gerne lave noget hyggeligt i din vinterferie, og du vil måske gerne gøre det billigt også? Så skal du da male på glas – altså male på genbrugsglas. Det kunne være:

  • Cocio flasker
  • Syltetøjsglas
  • Sylte-glas
  • Smoothie flasker

Læs om hvordan du skal gøre samt flere ideer til, hvad du kan male på glas.

Vinterferie aktiviteter

Vinterferie aktivitet nummer 5: Fine ting med æggebakker

Endnu en hyggelig og fin aktivitet til din vinterferie: Æggebakker. Hvad tænker du måske? Men læs med lidt endnu. Via Pinterest har jeg fundet så utrolig mange fine ting, som man kan lave med æggebakker.

Vinterferie aktiviteter
Vinterferie aktiviteter
Vinterferie aktiviteter

Vinterferie aktivitet nummer 6: De fineste perleplader

Perleplader er en skøn vinterferie aktivitet for hele familien. Der findes lette og mellemsvære mønstre til børn, men der findes også mønstre til voksne – perleplader som flotte interiør ting til hjemmet. Og jeg har samlet det hele, mere end 30 forkskellige mønstre i dette blogindlæg.

Find mere end 30 forskellige perleplade mønstre i dette indlæg. Jeg har også lavet et særskilt indlæg med perleplader til voksne.

Vinterferie aktiviteter

Vinterferie aktivitet nummer 7: De flotteste marmor lys

Du bliver overrasket, når du lærer, hvor hurtigt det er at lave de her lys. 1 minut. Jep, du hørte rigtigt! Det tager 1 minut. Så bliver det ikke lettere at komme i gang med aktiviteter i din vinterferie. Og du skal kun bruge 1 ting: Lys. That’s it!

I dette blogindlæg fortæller jeg om, hvordan du skal gøre.

Vinterferie aktiviteter

Vinterferie aktivitet nummer 8: Lav nemme smykker med krympeplast

Enkle og utrolig nemme smykker. Faktisk vil jeg påstå, at dette er de nemmeste smykker, man kan lave. De er nemlig lavet af krympeplast. De skal blot klippes ud og i ovnen.

Du kan læse mere om, hvad du skal bruge, og hvordan du gør i dette blogindlæg.

Vinterferie aktiviteter

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter