Ideer til små perleplader
små perleplader ideer

Det skønne ved små perleplader er, at de er hurtige at lave. Det kan være en god ide for de små, som måske ikke har tålmodigheden til at lave store perleplader, men det er også en god ide til voksne, hvis man bare ikke lige har tålmodigheden til at lave perleplader i timevis 😉

Nederst i blogindlægget finder du et hav af mønstre til andre små perleplader.

små perleplader ideer

Sådan stryger du dine små perleplader

Det at stryge perleplader, det er altså ikke “bare”. Det er vigtigt, at du ved, hvordan du skal stryge dine små perleplader, fordi ellers kan det have en stor indvirkning på det færdige resultat. Jeg har i flere år strøget mine perleplader forkert. Det endte i fladmaste perleplader, hvor perlerne blev firkantet fremfor runde. Det var ikke et kønt syn.

Jeg har samlet et par gode råd til, hvordan du stryger dine små perleplader til perfektion:

Stryg dine perleplader ved medium varme

Børnene står måske utålmodigt ved din side og venter på, at deres perleplader er færdige. Måske du bare ikke orker at stryge dem allesammen. Mange fristes til at skrue helt op for varmen for at det går hurtigere. Men det må du ikke. Hold strygejernet ved medium varme. Det giver klart det bedste resultat – selvom det kræves lidt mere tålmodighed.

Stryg i cirkler

Når du stryger i cirkler, så får du bare en pænere strygning. Det giver en jævn fordeling af varmen, hvilket giver pæne perleplader.

Husk vandet i dit strygejern

De fleste moderne strygejern har en dampfunktion, hvorfor de har en beholder, som man skal fylde med vand. I lang tid tømte jeg strygejernet for vand, men jeg opdagede også, at det havde betydning for min strygning. Derfor husk vandet! Men husk også at dampfunktionen skal være slået fra. Det havde i hvert fald betydning for min strygning.

Her kan du købe dine perler

Jeg køber typisk mine perler hos Rito eller hos Selfmade, da de har et stort udvalg af farver til mine små perleplader. Du kan se Ritos udvalg af perler her og Selfmades udvalg her.

små perleplader ideer
små perleplader ideer

Sådan bukker du dine små perleplader

I dette blogindlæg får du blandt andet mønstret til en perle gren med små blomster. Det flotte ved min blomstergren er, at den har fået liv. Det skyldes, at jeg har bukket mine perleplader. Det giver dem former og liv i modsætningen til den klassiske flade perleplade.

Det at bukke sine små perleplader er generelt et godt tip, som løfter dine perleplader til et helt nyt niveau.

Du skal starte med at stryge dine perleplader, og her er det vigtigt, at du stryger en perleplade af gangen. Perlepladerne skal nemlig bukkes så snart de er færdigstrøget. Når perlepladen er færdigstrøget, så bukker du blomsten i den form du ønsker, og så holder du blomsten under den kolde hane. Få sekunder efter er blomster stiv og kold.

Synes du, at perlepladen er for varm at bukke? Så kan du med fordel bruge en skål til at forme med. Det du skal gøre er, at trykke perleplader ned mod bunden af en skål. Hermed bukkes blomsten automatisk. Mens du presser blomsten mod bunden af skålen holder du skålen under den kolde hane.

Se også: En perleplade guirlande med søde dyr

De små perleplader kan bruges til mange ting

På en gren

I dette blogindlæg har jeg lavet en perlegren. Det kan laves i mange forskellige formater, og der findes mange andre gode ideer til perlegrene. Du kan lave andre perler, eller samme blomster i andre farver og lime dem på en gren. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvordan din næste perlegren skal se ud.

Lav et perle-ris

Et fastelavnsris er til fastelavn, men en anden ide er at lave et perle-ris. Et perle-ris kan stå fremme hele året rundt. Hæng dine små perleplader i snor på et bundt grene. Du kan bruges mange forskellige typer af grene, men det kunne eksempelvis være:

  • Troldegrene
  • Hasselgrene
  • Æblegrene
  • Lærkegrene
  • Birkegrene

Indram dine perler

Ting er bare noget pænere, når det kommer i glas og ramme. Og det samme er gældende for dine perleplader. Saml en masse perleplader og lim dem fast på et stykke pap og sæt det i en ramme. Du kan med fordel sætte perleplader helt tæt på hinanden – således danner de en slags maleri.

små perleplader ideer 1

Ideer til små perleplader: Perleblomster grene

MATERIALER
☆ 1 stor sekskantet perleplade. Alle blomster laves på en sekskantet perleplade (f.eks. denne fra Rito)
☆ Hama perler eller rørperler (jeg købte mine hos Rito, finde den råhvide her, den mørkebrune her og den brune her)
☆ En limpistol
☆ Et bundt grene (du kan finde ideer til grene ovenfor)

Start med at lave dine perlepladeblomster. Alle blomster og kogler skal bukkes. Du kan ovenfor læse en vejledning til, hvordan du bukker eller folder dine perleplader.

Brug en limpistol til at lime blomster og kogler på grenene.

Små perleplade mønstre til dine blomstergrene

små perleplader ideer
små perleplader ideer
små perleplader ideer
små perleplader ideer

En masse ideer til små perleplader

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter