Hama perle mønster: Hama huse
hama perle møstre
Der er meget nostalgi over hama perler for mig. Det minder mig om barndommen, det minder mig om de skønne tider som pædagogmedhjælper. Men hama perlerne har fået en renæssance – en renæssance for voksne.

Man kan lave mange fine ting med hama perler, og jeg har gjort det til min mission at finde fine opskrifter med hama perler.

Hama perlerne fås i dag i mange fine farver, som matcher indretningen i de fleste nordiske stilrene hjem. I modsætningen til da jeg var barn, hvor man kun kunne få perlerne i skrigfarver. Generelt er jeg helt vild de mere dushede farver som beige, lysebrun, lysegrå, meget lys grå, lyseblå og lyserød. Særligt beige og lysebrun har fået en renæssance og er blevet meget populært igen. Hertil kan jeg godt lide og blande de dushede farver med 1 enkelt farve, som skiller sig lidt ud – eksempelvis mørke tyrkies eller skrigpink.

En ting du nok erfarer, som du bevæger dig igennem min blog er min kærlighed for lyserød. Jeg ELSKER lyserød. Jeg tror virkelig på, at farver kan gøre en glad. Og farven lyserød gør mig altid i godt humør.

Se også: Den store inspirationsguide med en masse perleplade mønstre

Hvordan stryger jeg mine hama perleplader?

Jeg kommer også til at lave et dedikeret blogindlæg med en stryge guide, men indtil da, så får I den korte version her:

  • Varm strygejernet op, og husk at fjerne vandet (hvis dit strygejernet også kan dampe).
  • Stryg din perleplade med bagepapir imellem. Stryg uden at mase din perleplade, jeg synes ikke, at det giver et ligeså pænt look. Den skal være strøget, men ikke fladmast.
  • Vend perleplade ovenpå et træskærebræt og fjern perlepladen.
  • Læg bagepapir ovenpå og stryg igen – husk ikke mas for hårdt
  • Læg din perleplade med bagepapir ovenpå under tryk ved at brugen eksempelvis et træ skærebræt

Hama perle mønster – Hama huse: Sådan gør du

MATERIALER
☆ Hama perler i 5 forskellige farver (jeg køber mine perler ved denne webshop)
☆ Firkantet perleplade

Denne opskrift er nogle fine huse, som kan hænges op. De kan hænges på en troldegren, et juletræ eller i vinduet.

Flere ideer til Hama perle mønstre

Bag bloggen

Mit navn er Line, jeg er 29 år og bor i Aarhus med min kæreste og to kaniner. 

Hobbyskuffen er mit kreative frirum fyldt med gør-det-selv projekter, der både er nemme og pæne, inspiration til boligindretning og masser af upcycling projekter. 

Følg mig gerne på Instagram!

Følg med

Mest læste

Mest læste kategorier

ler

Følg hobbyskuffen på Instagram

For flere, spændende gør-det-selv projekter